Avertismentul sindicatelor: „Şantierul Naval din Mangalia în moarte clinică”. Muncitorii ies în stradă

Avertismentul sindicatelor: „Şantierul Naval din Mangalia în moarte clinică”. Muncitorii ies în stradă

Şantierul Naval Mangalia                                                                        FOTO: Ediţia de Sud

Sindicatul Liber „Navalistul” anunţă pentru miercuri, 20 iunie, proteste în Piaţa Republicii din Mangalia. Oamenii spun că Şantierul Naval Mangalia este „în moarte clinică”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sindicaliştii susţin că „actuala conducere a societăţii DMHI nu şi-a exprimat niciun punct de vedere faţă de articolele rămase în divergenţă din cadrul contractului colectiv de muncă cu privire la creşterile salariale. Pe 30 iunie 2018 se va încheia a treia rundă de negociere colectivă ce a fost amânată în mod repetat fără a se obţine o creştere salarială”.

De asemenea, muncitorii din Şantierul naval Mangalia sunt nemulţumiţi şi de faptul că nu a fost finalizat noul contract de societate mixtă între şantier şi Grupul Damen. „Situaţia Şantierului Naval din Mangalia (DMHI) rămâne una incertă, ambiguă şi lipsită de logică economică sau politică”, adaugă aceştia.

Protestele muncitorilor se vor desfăşura miercuri, 20 iunie, între orele 17.30-19.00, în Piaţa Republicii din Mangalia.

„Am plecat plini de speranţă de la protestul din faţa Ministerului Economiei din data de 22 martie fiind convinşi că situaţia şantierului naval din Mangalia (DMHI) se va îmbunătăţi pe fondul modificării structurii acţionariatului companiei. Suntem la trei luni de la acel moment şi deşi ni s-a promis şi comunicat că până la finalul lunii aprilie vom avea un contract de societate valabil şi un nou partener de negociere pentru contractul colectiv de muncă, acest lucru nu s-a întâmplat.

Din nou, am fost minţiti, amăgiţi şi înşelaţi. Starea de ambiguitate de la nivelul companiei dăinuie de 6 luni de zile, perioadă în care mulţi colegi de-ai noştri au optat pentru concediu fără plată, şomaj tehnic sau pur şi simplu au plecat din cadrul companiei scârbiţi de situaţia de la şantierul naval din Mangalia. Situaţia se degradează într-o manieră accelerată, iar prelungirea acestei stări de ambiguitate face ca discuţiile să fie fără sens şi logică în lipsa asumării vreunei răspunderi din partea tuturor factorilor de decizie”, se arată în mesajul sindicatului.

Pe aceeaşi temă:

Proteste la Şantierul Naval Mangalia. Oamenii sunt nemulţumiţi de tergiversarea negocierilor cu Damen

Muncitorii de pe Şantierul Naval Mangalia ameninţă cu proteste. Negocierea contractului colectiv de muncă este tergiversată 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările