Aventura a doi francezi, care voiau să ajungă în Grecia pe biciclete, s-a oprit la Vama Veche. Au încercat să treacă ilegal frontiera

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi au fost prinşi când încercau să treacă fraudulos foto: Poliţia de Frontieră
Cei doi au fost prinşi când încercau să treacă fraudulos foto: Poliţia de Frontieră

Aventura celor doi turişti, care voiau să ajungă în Grecia pe bicicletă, s-a terminat la punctul de frontieră de la Vama Veche.

Garda de Coastă informează că au depistat doi cetăţeni francezi care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Republica Bulgaria, pe biciclete, deoarece autorităţile statului vecin nu le-au permis intrarea fiindcă nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege.

„În data de 25.10.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat cu aparatura din dotare, în dreptul localităţii Coroana, în apropierea PTF Vama Veche, pe drumul aferent fâşiei de protecţie a frontierei de stat, două persoane ce se deplasau pe biciclete, spre teritoriul statului vecin. 

Ajunse la linia de demarcaţie, persoanele au început să transporte mai multe bagaje peste culoarul de frontieră, pe teritoriul Bulgariei.

Imediat un echipaj al poliţiei de frontieră a intervenit şi a condus cele două persoane la sediul punctului de trecere a frontierei, pentru cercetări”, transmite Garda de Coastă.

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că cei doi sunt cetăţeni francezi, care au declarat că au încercat iniţial să ajungă legal Bulgaria, prin P.T.F. Vama Veche, destinaţia finală a călătoriei lor fiind Grecia.

Întrucât celor doi nu li s-a permis intrarea de către autorităţile bulgare, deoarece nu îndeplineau condiţiile sanitare impuse de statul vecin, respectiv dovada vaccinării şi a unui test P.C.R. negativ, aceştia au ales să încerce să treacă fraudulos frontiera de stat, folosindu-se de hărţile telefonului mobil.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Citeşte şi: 

Documentar interzis de comunişti doar pentru că avea câteva secunde cu imagini de la nunta regelui Mihai I VIDEO

O tânără de 36 de ani, fără alte boli, a murit după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2. S-au înregistrat 27 de decese în 24 de ore

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite