UPDATE Autobuz suspendat pe podul de la Butelii. Maşina a rupt balustrada şi atârnă la 15 metri înălţime

UPDATE Autobuz suspendat pe podul de la Butelii. Maşina a rupt balustrada şi atârnă la 15 metri înălţime

Autobuz suspendat pe podul IPMC Constanţa FOTO Adrian Boioglu

Un autobuz RATC a rupt balustrada podului de la Butelii şi atârnă la 15 metri înălţime, deasupra caselor de dedesubt. Oamenii au fost evacuaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ora 13.50 Echipe de muncitori refac balustrada distrusă a podului de la Butelii. Barele de metal sunt înlocuite şi sudate pentru a completa structura de siguranţă a parapetului.

UPDATE ora 12.45 Autobuzul a fost tras înapoi pe pod de o Wola şi de un camion. Avariile suferite sunt minore, dar riscul a fost imens.

În jurul orei 11.50, şoferul Adrian Stoica (55 ani) tocmai plecase din depou şi se îndrepta spre staţie pentru a lua călători. El a declarat că, în momentul în care a ajuns pe culmea podului de la Butelii, i s-a făcut rău de la căldură şi şi-a pierdut cunoştinţa pe când se afla la volan.

La Constanţa sunt la ora prânzului 31 grade Celsius. 

Autobuzul scăpat de sub control a intrat pe contrasens şi a ieşit de pe pod. Maşina a rămas suspendată deasupra caselor şi a firelor de înaltă tensiune care alimentează cartierele Brătianu, CET şi Medeea.

Şoferul a reuşit să iasă din maşină pe uşa din spate, fără să dezechilibreze autobuzul. Orice balans al maşinii ar fi fost fatal nu doar pentru conducătorul auto, ci şi pentru locuitorii caselor de sub pod.

Şoferul Adrian Stoica este angajat al Regiei Autonome de Transport în Comun Constanţa (RATC), cu o vechime de peste 25 ani la locul de muncă. Directorul Dumitru Coiciu a declarat că angajatul are toate analizele medicale la zi şi se numără printre conducătorii auto profesionişti experimentaţi ai RATC.

Autobuzul cu numărul de înmatriculare B 91 MVK plecase de la depou şi se îndrepta spre staţia de plecare, unde trebuie să i se atribuie o linie. Aşa se explică faptul că maşina nu era încărcată cu pasageri.

Accidentul s-a produs la ora 11.50. Autobuzul circula pe podul de la Butelii, care traversează Bulevardul I.C. Brătianu şi face legătura cu depoul RATC, situat în zona industrială a oraşului.

Şoferul a pierdut controlul direcţiei, iar autobuzul s-a îndreptat vertiginos spre marginea podului. A rupt balustrada şi a rămas proptit într-un echilibru precar, deasupra caselor de dedesubt.

Singura persoană care se afla în autobuz era şoferul, care a reuşit să iasă din maşină, riscând în orice moment să dezechilibreze autobuzul şi să se prăbuşească.

Locuitorii caselor de sub pod au fost evacuaţi de urgenţă.

La faţa locului au sosit utilaje prin care se încearcă tractarea autobuzului suspendat. Acesta este ieşit oblic de pe pod, pe jumătate din lungimea sa. Centrul de greutate îl ţine încă pe pod.

O Wola a prins spatele autobuzului la remorcă şi încearcă să îl tragă înapoi. Manevra este riscantă, deoarece orice mişcare greşită, prost calculată, poate băga autobuzul în balans. Prăbuşirea acestuia ar putea trage şi utilajele care îl tractează. 

Vă mai recomandăm

Fată de 15 ani, căzută de pe pasarela care urcă pe podul de la Butelii

Lucrări de asfaltare pe podul de la Butelii

FOTO Şofer secţionat de o balustradă a podului IPMC din Constanţa

Cad bucăţi de beton din podul IPMC!

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: