AUR Constanţa strânge semnături pentru demiterea primarului Vergil Chiţac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vergil Chiţac FOTO Prim[ria Constan'a
Vergil Chiţac FOTO Prim[ria Constan'a

Parlamentarii AUR constănţeni anunţă că au demarat procedurile de strângere a semnăturilor pentru demiterea primarului Vergil Chiţac

„Partidul AUR Constanţa a anunţat încă din luna februarie a acestui an faptul că va demara un referendum de demitere a primarului Municipiului Constanţa, Vergil Chiţac. Până în prezent, Primăria Constanţa a depus toate eforturile să blocheze acest demers, intenţia AUR fiind iniţial de a amplasa cinci corturi pentru strângerea de semnături în puncte cheie ale municipiului.

Primăria Municipiului Constanţa, în mod nejustificat, a respins solicitarea AUR Constanţa. Astfel,  în prezent, se redactează acţiunea în instanţă în acest sens. În paralel, militanţii AUR Constanţa şi parlamentarii Dumitru Viorel Focşa, Sorin Cristian Mateescu, Evdochia Aelenei şi Dănuţ Aelenei, au început de sâmbătă, 24 iulie, acţiunile stradale în acest sens“, conform unui comunicat de presă AUR.

Sâmbătă, AUR Constanţa a strâns semnături în Piaţa Tomis III, zona City Park Mall şi Parcul Tăbăcărie, iar duminică, 25 iulie, pe plaja din Constanţa (zona Zoom Beach) şi pe strada Ştefan cel Mare (în apropiere de Tomis Mall).

„În doar două zile, AUR Constanţa a strâns peste 1.000 de semnături, ceea ce înseamnă că, în acest ritm, referendumul propus ar putea avea loc mult mai repede faţă de orice aşteptări, dezamăgirea constănţenilor faţă de primarul în funcţie fiind enormă“, spun parlamentarii AUR.

Motivele pentru care AUR cere demiterea primarului

Parlamentarii AUR Constanţa enumeră motivele pentru care cer demiterea edilului: „Toate regulamentele emise de la începutul acestui an – de taxi, de gospodărire – asociaţiile de proprietari, staţiunea Mamaia ş.a.m.d. Denunţarea unilaterală a contractului cu fostul Pomacost, acesta fiind motiv care se regăseşte şi în legea referendumului, un primar nu are voie să denunţe unilateral un contract de prestări servicii, în contextul în care serviciul în cauză nu mai poate fi asigurat, aici ne referim la tunderea ierbii prin oraş şi, după cum ştim, aceasta a devenit o adevărată problemă: căpuşe, şerpi, mai nou muşte şi ţânţari.

De asemenea, atât noi ca partid cât şi constănţenii am ajuns la capătul răbdării cu comportamentul acestui domn. Îi ignoră pe constănţeni, nu are conferinţe de presă, nu discută cu locuitorii oraşului, mai mult – îi ameninţă, toate categoriile de vârstă, de activitate, inclusiv turiştii ş.a.m.d. sunt constant intimidate de rarele ieşiri publice ale acestui primar. Chiar şi astăzi, în mod nejustificat, a interzis protestul paşnic al elevilor constănţeni, care îşi cer drepturile legale. Erau buni elevii şi părinţii lor la alegeri, nu? Acum... deranjează. Vom ataca în instanţă toate regulamentele – aberante şi ilegale şi ca să dăm şi un exemplu clar pentru politicienii oportunişti şi care nu îşi respectă promisiunile şi cetăţenii: îl vom demite!“

Citeşte şi:

Cum a ajuns Mamaia o Cenuşăreasă din perla litoralului românesc. De ce au migrat turiştii spre staţiunile din sud

Mamaia, fără chioşcuri. Ce magazine vrea primarul să interzică: „Asta este staţiune turistică”

Paradoxul imobiliar de la Marea Neagră: apartamentele din Bulgaria, de trei ori mai ieftine decât în Mamaia

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite