Audieri în dosarul „Radu Mazăre, răpitorul fotomodelelor la Referendum“

Audieri în dosarul „Radu Mazăre, răpitorul fotomodelelor la Referendum“

Radu Mazăre a adus la vot tinere îmbrăcate în costume de baie

Procurorii constănţeni fac audieri în dosarul plângerii depuse de PDL Constanţa la adresa primarului Constanţei Radu Mazăre. Motivul: declaraţia făcută de Mazăre în duminica Referendumului, referitor la buletinele fotomodelelor pe care le-a adus să voteze.

Ştiri pe aceeaşi temă

Venit la Secţia de votare nr. 204 de la Cazino Mamaia, cu un alai de 25 de manechine de la Fashion Summer Festival, Mazăre a afirmat atunci, râzând: „N-or să-şi piardă ele buletinele pe plajă, că le ţin la mine. Nu sunt ele aici de capul lor, le-am adus la vot, apoi le dau liber la plajă“.

„Votul este o plăcere“

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis joi, 9 august, că pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au fost înregistrate, în perioada 29 iulie – 09 august, un număr de 16 cauze penale.

Îndemnul lui Mazăre: „Vom vota cu buletinul la bikini“

Acestea au ca obiect posibile infracţiuni la Legea nr. 3/2000 privind referendumul, toate acestea fiind în lucru la organele de poliţie, cercetările desfăşurându-se sub supravegherea procurorilor.

Aşa s-a votat pe litoral: în bikini

Unul dintre aceste dosare are ca obiect o plângere formulată de către Organizaţia Judeţeană Constanţa a Partidului Democrat Liberal, formulată împotriva numitului Mazăre Radu Ştefan, primarul Municipiului Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută de art. 52 din Legea 3/2000, cauză aflată în faza actelor premergătoare. Infracţiunea se referă la împiedicarea prin orice mijloace a exercitării dreptului la vot.

Urmarea votului în bikini

Până în prezent,  procurorul de caz nu a dispus şi nu a efectuat audieri, dar o serie de persoane au fost audiate în cursul zilei de miercuri, 8 august, la sediul poliţiei Municipiului Constanţa – Biroul Investigaţii Criminale, care efectuează cercetările în cauză.

„Pe măsura derulării cercetărilor în aceste cauze, vom informa opinia publică“, a transmis Biroul de presă al instituţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările