Atentate la Paris. „Comunitatea tătară stabilită pe meleaguri româneşti va da mereu dovadă de loialitate, de respect şi de toleranţă“

Atentate la Paris. „Comunitatea tătară stabilită pe meleaguri româneşti va da mereu dovadă de loialitate, de respect şi de toleranţă“

Atentate teroriste la Paris FOTO AP

Atentate la Paris. Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România condamnă atentatele teroriste care au avut loc în Franţa, în urma cărora şi-au pierdut viaţa peste 140 de persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Este o tragedie fără margini prin care trece poporul francez şi care, prin natura faptelor comise de anumite grupări extremiste, afectează întreaga lume, generând alte stări de conflict la nivelul comunităţilor. Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România este îngrozită de tragedia din această seară şi se delimitează strict de astfel de acte teroriste comise, de cele mai multe ori în numele unor precepte religioase, de anumite grupări extremiste. 
 
Ne exprimăm regretul pentru cele petrecute în această noapte la Paris şi transmitem sincere condoleanţe poporului francez. UDTTMR, singura organizaţie care îi reprezintă oficial la nivel instituţional pe tătarii din România, îşi reconfirmă, în acest context, sprijinul şi susţinerea faţă de toate demersurile iniţiate de statul român în domeniul siguranţei şi luptei antiteroriste. 
 
Aşa cum istoria ne arată, comunitatea tătară stabilită de sute de ani pe meleaguri româneşti va da mereu dovadă de loialitate, de respect şi de toleranţă, fiind parte a poporului român şi un exponent al modelului interetnic şi inter-religios oferit drept exemplu la nivel internaţional“, se arată într-un comunicat de presă al UDTTMR.  
 

Atentate teroriste în Paris. Bilanţ sumbru: peste 140 de morti

Bilantul victimelor atentatelor din Paris a ajuns la 140 de victime, relatează Reuters, care citează un oficial din Primăria Parisului. Doi oficiali din Politia franceză au confirmat pentru AP că 100 de ostatici au fost ucisi de teroristi la Bataclan. France Info anuntă că presedintele francez, Francois Hollande, a ajuns la fata locului, precizând că peste 1.500 de soldati se află pe străzile din Paris.
 

Comunicatul Ambasadei României la Paris: „Rugăm cetăţenii românii aflaţi în regiunea pariziană să respecte avertismentele de siguranţă transmise de autorităţile franceze şi să evite orice deplasare. Dacă deţineţi informaţii despre cetăţeni români care se află într-o situaţie de urgenţă generată de atentatele în curs, contactaţi Ambasada României la Paris pe numerele: +33 (0) 68 07 13 729 şi +33 (0) 1 47 05 07 55 sau pe adresa de email paris.consul@mae.ro”.

Pe aceeaşi temă:
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările