Atentate la Bruxelles. Mamă şi fetiţa ei de nici doi ani, printre românii răniţi în actele teroriste din capitala Belgiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru români, printre care o mamă şi fetiţa ei de nici 2 ani, au suferit leziuni în actele teroriste din data de 22 martie din capitala Belgiei. Cele două au fost despărţite de explozie, fiind internate în spitale diferite. O a treia persoană, Cristina Călinţaru din Constanţa, director economic al Autorităţii Navale Române, este spitalizată, având piciorul fracturat în urma exploziei de la aeroportul Zaventem.

„Trăim vremuri triste, durerea este atât de mare încât cuvintele nu o pot cuprinde. Şi comunitatea română a fost atinsă de această catastrofă. Până la această oră ştim că au fost rănite două persoane adulte şi o mamă împreună cu fetiţa ei de nici doi anişori. Pentru mamă, dincolo de durerea rănilor trupeşti, lipsa veştilor despre fetiţă era foarte greu de suportat. Am fost alături de dânsa, seara, când a primit vestea că fetiţa este în alt spital şi că viaţa nu-i este pusă în pericol. Slavă Domnului!“, spun preoţii de la Parohia ortodoxă Sfântul Nicolae din Bruxelles. Aceasta aparţine de Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale, din cadrul Patriarhiei Române.

În unele comentarii apărute în spaţiul virtual se afirmă că mama şi fetiţa sunt originare din Botoşani.

Constănţeanca rănită în atentatul de la Bruxelles se află în stare bună, fiind internată într-un spital din Aalst, o localitate aflată la 31 kilometri de capitala Belgiei. Cristina Călinţaru (48 ani), director economic la Autoritatea Navală Română, a fost surprinsă chiar în aeroportul Zaventem de atacul terorist din dimineaţa de 22 martie.

Femeia sosise în Bruxelles cu o cursă aeriană şi făcea escală în drumul spre Lisabona, unde trebuia să participe la reuniunea Agenţiei Europene pentru Siguranţă Maritimă. Momentul exploziei a prins-o la biroul de check-in pentru cursa următoare spre capitala Portugaliei. Cristina Călinţaru a fost rănită la picior, suferind o fractură.

„Domnişoara Cristina Călinţaru a fost rănită la gambă. Are o fractură la picior. A fost internată la Spitalul Militar din Bruxelles, apoi a fost transferată la Spitalul Aalst. Am luat legătura cu ea, am stat de vorbă, este bine. Am vrut să-i trimitem o colegă să fie cu ea, dar a refuzat, ne-a spus că nu este cazul, că este tratată foarte bine. A primit vizita oficialilor români, ai reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Externe, al reprezentantului Ministerului Transporturilor la Bruxelles. Sperăm că se va întoarce cât mai repede acasă“, a declarat pentru „Adevărul“ Liviu Aurelian Cazan, şeful Autorităţii Navale Române.

Patru cetăţeni români, prin care un copil, au fost răniţi în actele teroriste care au avut loc la aeroportul Zaventem şi la metrou. Din fericire, niciun român nu a murit în atentat. Consuli din cadrul ambasadei României la Bruxelles i-au vizitat pe românii spitalizaţi. Atentatul terorist de la Bruxelles a fost revendicat de gruparea ISIS, fiind soldate cu 31 morţi şi 271 răniţi.

Muftiatul Cultului Musulman din România a transmis un mesaj de susţinere a victimelor, precum şi de condamnare a actelor teroriste. „În calitate de reprezentant al cultului musulman din România doresc să transmit familiilor victimelor atentatului terorist de la Bruxelles, ce a avut loc la 22 martie, sincerele mele condoleanţe. Gândurile mele se îndreaptă şi spre cei care au fost răniţi în timpul acestui atac intolerabil, dorindu-le o recuperare rapidă. Condamn aceste acte de terorism şi încă o dată le adresez condoleanţe familiilor îndoliate şi mă rog în continuare Bunului Allah să ne binecuvânteze şi să ne protejeze“, a declarat liderul Cultului Musulman din România, muftiul Iusuf Muurat.

Ministerul Afacerilor Externe a pus la dispoziţia cetăţenilor români următoarele contacte telefonice ale Ambasadei României în Regatul Belgiei +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2 344 1658, apeluri redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, precum şi telefonul mobil de urgenţă al secţiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles +32(0)2 344 0854.

image

Pe aceeaşi temă:

Atentate la Bruxelles. Cristina Călinţaru, director economic al Autorităţii Navale Române, rănită în atacul terorist din aeroportul Zaventem

Atentate la Bruxelles. O româncă a scăpat ca prin urechile acului de atentatele de la aeroportul Zaventem din capitala Belgiei

Mărturia unei românce care trăieşte în Bruxelles: „Sunt sute de milioane de oameni care trăiesc în această teroare şi noi îi blamăm că vor să vină în loc sigur“

Atentate la Bruxelles. Român stabilit în capitala Belgiei: „Oamenii se aşteptau ca teroriştii să reacţioneze astfel după arestarea lui Salah Abdeslam“

Atentate la Bruxelles. Muftiatul Cultului Musulman din România condamnă actele de terorism din capitala Belgiei

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite