Arpad Paszkany a recunoscut că Radu Mazăre i-a cerut un milion de euro pentru construirea unui mall

Arpad Paszkany a recunoscut că Radu Mazăre i-a cerut un milion de euro pentru construirea unui mall

Arpad Paszkany

Omul de afaceri clujean Arpad Paszkany a recunoscut în faţa procurorilor DNA că Radu Mazăre i-a cerut şpagă un milion de euro, prin intermediul Sorin Strutinsky pentru a primi documentaţiile de urbanism necesare construirii unui mall în Constanţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mita ar fi fost luataă sub forma unor contracte fictive de publicitate încheiate între Soti Cable Neptun SRL (firma controlată de Sorin Strutinsky) şi societatea Tripont Invest SRL, iar de la Soti banii ar fi ajuns la Radu Mazăre.

„Toate aceste informaţii sunt confirmate şi de Arpad Paszkany, unul dintre investitorii mall-ului, de Ciorca Vasile, administratorul de la Tripont Invest SRL, mâna dreaptă a acestuia, de Pocola Adrian George, şeful de proiect, de Felix Arsene, arhitect la SC Kalina SRL, toate aceste persoane arătând că inculpatul Mazăre Radu Ştefan a solicitat aceasta suma prin intermediul lui Strutinsky Sorin Gabriel, iar banii urmau a fi daţi prin încheierea contractelor fictive de publicitate.

Aceste contracte au fost întocmite în momente cheie emiterii documentaţiilor de urbanism, iar prelungirea autorizaţiei de construire a fost făcută chiar înainte de a fi formulată o cerere în acest sens, fapte care rezultă din cronologia datelor", se arată în motivarea instanţei, preluată de http://anticoruptie.hotnews.ro/.

La dosar există şi convorbiri interceptate în baza unui mandat de siguranţă naţională declasificat, purtate între Vasile Ciorca şi Arpad Paszkany, la data de 12 iulie 2007, din conţinutul cărora nu rezultă nimic, în mod concret, dialog urmat de un sms trimis de Ciorca cu textul: "...Dollar baby (filmul), dar în ce se practică", despre care procurorul presupune că se face referire la titlul filmului "Million Dollar Baby", transmiţând astfel că valoarea mitei este de un milion, dar nu în dolari, ci în euro (în ce se practică).

Ulterior, după două zile, în data de 14 iulie 2007, Arpad Paszkany are o discuţie cu "George", procurorul presupune că acesta din urma ar fi împuternicitul Tripont Invest la predarea amplasamentului pentru mall-ul din Constanta, din cuprinsul căreia rezultă că Arpad Paszkany comunica interlocutorului său: "Nu atât cât trebuie plătit, că şi ăla-i mult, ci faptul că chestia asta s-o plătit deja o dată". Procurorul presupune că se face referire la faptul că deja fuseseră încheiate două contracte de publicitate cu societatea Soti Cable Neptun, mai scrie HotNews.ro.

.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările