ÎPS Teodosie, amendat de trei ori în aceeaşi zi pentru nerespectarea carantinei VIDEO UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
IPS Teodosie
IPS Teodosie

ÎPS Teodosie a participat în dimineaţa zilei de luni, 24 ianuarie, la slujba oficiată în Catedrala din Constanţa. Arhiepiscopia Tomisului a transmis live Liturghia. Programul său public a continuat deşi ierarhul trebuie să stea în carantină.

UPDATE ora 14.50 ÎPS Teodosie a primit a treia amendă pentru nerespecatrea carantinei. Ierarhul a patricipat la un eveniment organizat chiar de Arhiepiscopie, conferinţa „România, vechea vatră a Europei”, susţinută de către ptofesorul Constantin Barbu. Şi de data aceasta, poliţiştii au aplicat aceeaşi amendă: 1.000 de lei. Trebuie precizat că încălcarea carantinei de către ierarh constituie contravenţie, de aceea poliţiştii pot aplica doar amenzi atunci când acesta nu este găsit la domiciliu.

UPDATE ora 14.30 Arhiepiscopia Tomisului a precizat că ÎPS Teodosie a aflat despre cele două amenzi din presă şi ierarhul nu ştia că trebuie să stea în carantină deoarece nu a fost sunat de nimeni. Cu toate acestea, arhiereul participă la această oră la un al treilea eveniment public - o conferinţă desfăşurată chiar la sediul Arhiepiscopiei.

UPDATE Deoarece IPS Teodosie a continuat să apară la avenimente publice, încălcând carantina, poliţiştii l-au amendat pentru a doua oară în aceeaşi zi. „Astăzi, în jurul orei 8.00, poliţişti din cadrul Secţiei 3 au identificat, în interiorul unei biserici din municipiul Constanţa, un bărbat, de 66 de ani, care nu a respectat prevederile legale în ceea ce priveşte măsurile de carantină, conform Legii 55/2020. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, transmite IPJ Constanţa. 

Ştirea iniţială

ÎPS Teodosie a efectuat pe 19 ianuarie o vizită în Iordania, acolo unde a aruncat crucea în apele Iordanului, râul în care a fost botezat Iisus Hristos de către Ioan Botezătorul. Conform reglementărilor în vigoare,  după întoarcerea în România, arhiepiscopul, care nu este vaccinat anti-COVID-19 deoarece este „alergic”, trebuia să intre în carantină pentru 10 zile. Perioada de carantinare este valabilă până pe 29 ianuarie. 

Acest lucru nu s-a întâmplat, ÎPS Teodosie plimbându-se în aceste zile prin judeţele Suceava şi Constanţa, lucru dovedit chiar de transmisiunile în direct pe Facebook ale Arhiepiscopiei Tomisului. 

„În jurul orei 8.00, poliţişti din cadrul Secţiei 3 au identificat, în interiorul unei biserici din municipiul Constanţa, un bărbat, de 66 de ani, care nu a respectat prevederile legale în ceea ce priveşte măsurile de carantină, conform Legii 55/2020”, a transmis IPJ Constanţa pe 24 ianuarie.

Arhiepiscopul Tomisului a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

Conform Arhiepiscopiei Tomisului, programul ÎPS Teodosie cuprinde tot luni, 24 ianuarie, de la ora 10.45, participarea la manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor (recital de poezie, muzică şi hora Unirii) pe faleza Cazinoului.

„De la ora 13.30, în Sala Magna a Centrului Eparhial Tomis (str. Arhiepiscopiei, nr. 23, Constanţa),urmează să participa la conferinţa „România, vechea vatră a Europei”, susţinută de către Acad. Prof. Constantin Barbu”, transmitea în urmă cu câteva zile Arhiepiscopia. 

Vă recomandăm şi: 

Situaţie unică după 1989. Două biserici din Constanţa trebuie demolate. ÎPS Teodosie: „Preoţii se vor închide înăuntru”

Teodosie a sfinţit şi apele Iordanului. A aruncat crucea cu tricolor românesc în locul de botez al lui Iisus Hristos VIDEO

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite