„Arestarea lui Mazăre era de aşteptat. Oraşul Constanţa trebuie să renască“

„Arestarea lui Mazăre era de aşteptat. Oraşul Constanţa trebuie să renască“

Radu Mazăre îşi petrece Paştele în arest Foto Mediafax

Un vocal lider al Opoziţiei locale, Mihai Petre de la Asociaţia M10 Constanţa, arată că arestarea primarului Radu Mazăre nu mai miră pe nmeni.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Pentru puţinii oameni din opoziţia locală, vestea reţinerii lui Radu Mazăre nu este surprinzătoare. Reţinerea sa nici nu mă bucură, nici nu mă întristează. Mă lasă mai degrabă rece întrucât nu trebuie să ne mai dea pe spate atunci când un nume sonor ajunge la «beciul domnesc». Legea este lege pentru toţi, indiferent de nume, funcţie sau mărimea conturilor. România va deveni o ţară normală atunci când nu vom mai tresări a mirare că «un greu» răspunde pentru faptele sale.

Ce mă întristează este felul cum arată oraşul Constanţa după 15 ani de mandat Mazăre şi echipa sa, un oraş coborât din top, la periferia ţării. Personal, sunt mult mai preocupat de ce trebuie făcut pentru ca municipiul Constanţa să renască, să redevină al constănţenilor, decât de ce se întâmplă acum cu primarul Mazăre. Din punct de vedere uman, îi doresc să fie sănătos, din punct de vedere politic şi administrativ îi doresc să-şi dea cât mai repede demisia“, a declarat Mihai Petre (foto), liderul Asociaţiei M10 Constanţa.

El precizează că în caz de alegeri anticipate sau de alegeri la termen, M10 este pregătit să intre în competiţie cu propriul său candidat. Cel mai probabil, acesta va fi chiar Mihai Petre.

Radu Mazăre îşi va petrece Paştele în spatele gratiilor după ce Instanţa Supremă a decis joi, 2 aprilie, să emită pe numele acestuia un mandat de arestare de 30 de zile. Mazăre este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro, de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii şi respectiv câştigarea unei licitaţii, cu ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky.

Astfel, Curtea Supremă a admis, joi, cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi a decis ca Radu Mazăre să îşi petreacă următoarele 30 de zile în Arestul Central al Poliţiei Capitalei.
 
De asemenea, instanţa l-a arestat preventiv, tot pentru 30 de zile, şi pe afaceristul Sorin Strutinsky.
 
Decizia instanţei este definitivă, iar Radu Mazăre urmează să fie dus în Arestul Poliţiei Capitalei. Strutinsky este deja încarcerat, pe numele său fiind emis un alt mandat de arestare preventivă, într-un alt dosar.

Vă mai recomandăm

Radu Mazăre, arestat preventiv. Edilul din Constanţa îşi va petrece Paştele în arest. Curtea Supremă a emis pe numele lui un mandat pe 30 de zile

Top 10 minciuni ale lui Radu Mazăre. Opoziţia enumeră promisiunile nerealizate ale primarului Constanţei

Motivele pentru care Mazăre trebuie să plece de la Primăria Constanţa, enumerate de Opoziţie

Radu Mazăre a lipsit de la şedinţa Consiliului Local. În absenţa sa au apărut tensiuni în grupul consilierilor PSD

Nicolae Moga a fost numit preşedinte interimar al PSD Constanţa după demisia lui Radu Mazăre

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările