Aproape 170 elevi din Constanţa au picat deja BAC-ul

Aproape 170 elevi din Constanţa au picat deja BAC-ul

BAC-ul poate fi promovat în sesiunea de toamnă FOTO Adevărul

De la prima probă a examenului de Bacalaureat, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limba maternă, au lipsit 168 elevi.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 10-13 iunie s-au desfăşurat primele probe ale examenului de bacalaureat, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limba maternă.

Proba urma să fie susţinută în judeţul Constanţa de 6.132 elevi. Un număr de 168 de candidaţi au absentat de la susţinerea primei probe. Conform metodologiei, un elev care nu se prezintă la probele orale poate participa la probele scrise, dar nu poate promova examenul de bacalaureat.

La prima probă, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, s-au obţinut următoarele rezultate: nivelul experimentat - 3.269 (55%), nivel avansat - 1.602 (27%) şi nivel mediu - 1.024 (18%).

La proba de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă nu s-a înregistrat niciun absent, iar rezultatele au fost următoarele: nivel experimentat – 9 candidaţi, nivel avansat – 3 candidaţi şi nivel mediu - 1 candidat.

Nivelul de competenţă lingvistică de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă, s-a stabilit de comun acord de către cei doi profesori examinatori, în conformitate cu descriptorii din programele de bacalaureat şi cu grila cuprinsă în procedurile elaborate şi transmise de Centrul Naţional de Evaluarea şi Examinare.

Următoarea probă, evaluarea competenţelor digitale, se va desfăşura în cele 51 de centre de examen în perioada 17-21 iunie.

Vă mai recomandăm

Start la BAC 2013. Prima probă a examenului de bacalaureat - Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română

BAC 2013. Primii 2.585 liceeni au dat oralul la Română, se pregătesc alţi 3.479

BACALAUREAT 2013 Aproape 170 elevi din Constanţa au picat deja BAC-ul

BACALAUREAT 2012 El este Sorin Adrian Stratulat, elevul de 10 la Bacalaureat!

Cum a învăţat liceanul cu BAC de nota de 10? Sorin Adrian Stratulat a încheiat anii de liceu cu medii între 7.45 şi 9.00

REZULTATE BACALAUREAT 2012 Procentul de promovabilitate final, la Constanţa: 47,94%

REZULTATE BACALAUREAT 2012 Notele finale la Constanţa, după contestaţii. 11 elevi au pierdut proba

BACALAUREAT 2011 Ioana Olăraşu din Mangalia este singura elevă de 10 la bacalaureat din judeţ

Start la BACALAUREAT 2013. Prima probă a examenului de bacalaureat - Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română

BACALAUREAT 2012 Procentul final de promovabilitate: 38,57%. Contestaţiile au adăugat 2,50%

BACALAUREAT 2012 Matematica şi Româna, principalele probe contestate la sesiunea de toamnă

Promovabilitatea, în detaliu

Elev din Murfatlar, prins copiind la BAC. Este suspendat timp de trei sesiuni

Iată câţi elevi au promovat la Constanţa din fiecare unitate de învăţământ

Aproape 2.000 de contestaţii depuse la BAC în judeţul Constanţa

Notele finale de la BAC 2012, după contestaţii. 11 elevi au pierdut examenul

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările