Aplicaţie falsă pentru asigurarea gratuită a transportul public, descoperită în municipiul Constanţa

Aplicaţie falsă pentru asigurarea gratuită a transportul public, descoperită în municipiul Constanţa

FOTO: Arhiva Adevărul

Aplicaţia falsă a fost descoperită de controlorii din autobuzele Regiei Autonome de Transport în Comun Constanţa (RATC).

Primăria municipiului Constanţa atrage atenţia celor care călătoresc cu autobuzele RATC că pot fi păcăliţi de apariţia unei aplicaţii false, pentru telefonul mobil, care ar genera un cod echivalent cu contravaloarea unei călătorii.

„Atenţie la aplicaţiile false pe care le puteţi descărca pe telefonul mobil. O astfel de metodă de a păcăli controlorii din autobuzele Regiei Autonome de Transport în Comun a fost descoperită în cursul zilei de vineri, 22 martie.

Doi tineri au prezentat echipei care verifica biletele un cod generat de un telefon mobil cu sistem android. Numai că, în momentul în care codul a fost scanat cu aparatura aflată în dotarea controlorilor, s-a descoperit că totul este un fals”, spun reprezentanţii primăriei.

Conducerea RATC face precizarea că nicio altă aplicaţie în afară de cea disponibilă la numărul de telefon 7475 nu este valabilă, în niciun sistem de operare al telefoanelor mobile.

„Puteţi obţine biletul electronic care generează un cod, doar dacă trimiteţi un SMS la numărul de telefon 7475. Veţi primi imediat un cod de confirmare, precum şi ora până la care este valabil biletul de călătorie”, se mai arată în comunicat.

O călătorie cu mijloacele RATC costă 1,5 lei.

                                                    Foto: primăria Constanţa

Pe aceeaşi temă:

Constănţean supărat pe ideea primăriei de a prezenta noile autobuze chiar de 1 Decembrie

Dezbatere publică privind Zona Peninsulară a Constanţei. Ce spun oamenii despre acest loc

Noile autobuze vor circula pe toate liniile. Mijloacele de transport în comun au sistem 3D cu camere video pentru numărarea pasagerilor

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: