Apel pentru salvarea câinilor fără stăpân de pe litoral: „Reprezintă un real pericol pentru turişti”

Apel pentru salvarea câinilor fără stăpân de pe litoral: „Reprezintă un real pericol pentru turişti”

FOTO: FB Gabi Niculina

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc susţine că în staţiunile de pe litoral ar exista la ora actuală aproximativ 5.000 de câini fără stăpân. patronatele cer intervenţia de urgenţă a administraţilor locale.

„Dacă până luni mai există în vreo staţiune de pe litoral un singur câine vagabond şi dacă primăriile nu intervin de urgenţă ca să-i ia din locurile în care se relaxează turiştii, noi, operatorii de hoteluri şi restaurante suntem hotărâţi să nu mai plătim taxele locale. Au apus vremurile în care tăceam şi în care autorităţile locale făceau ce voiau ele", a spus Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), într-un comunicat.

Imediat după ce această ştire a apărut în spaţiul public, Asociaţia ASPA IVETS, asociaţie de supravegherea şi protecţia animalelor, a lansat un apel pentru salvarea câinilor fără stăpân de pe litoral.

„Asociaţia noastră va ajuta gratuit sau cu costuri minime unităţile administrativ-teritoriale (UAT) din zonă, singura condiţie fiind ca acestea să colaboreze cu noi pentru primirea şi cazarea animalelor în adăposturile care le aparţin (Constanţa şi Mangalia). Facem apel la unitate din partea iubitorilor de animale care deţin la rândul lor adăposturi private în zonă care îi pot adăposti.

Asociaţia noastră are şi capacitatea, şi dotările, şi experienţa, şi specialiştii necesari pentru soluţionarea acestei probleme: cele câteva mii de câini fără stăpân care umblă liberi în acest moment în staţiunile de pe litoral reprezintă un real pericol pentru turişti, pentru familiile şi copiii acestora, pentru animalele lor de companie, dar şi pentru ei înşişi, deoarece ajung să se sfâşie pe străzi sau pe plaje”, spun reprezentanţii ASPA IVETS.

Asociaţia face un apel către toţi iubitorii de animale, administraţiile locale de pe litoral, ONG-urile de protecţie a animalelor din zonă, pentru a colabora pentru soluţionarea acestei probleme de siguranţă şi sănătate publică, dar şi pentru a asigura protecţie animalelor care nu au nicio vină că au ajuns pe stradă.

Persoana de contact: Doctor Veterinar Florentina Istrate, preşedinte ASPA IVETS, telefon 0765748938, mail: aspaivets@gmail.com

Pe aceeaşi temă:

Ministrul Turismului despre miile de câini de pe Litoral: Nu poţi să ai o staţiune civilizată dacă sunt haite de câini printre turişti

Litoralul, plin de câini: Hotelierii ameninţă cu greva fiscală

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: