VIDEO City Park Mall, evacuat. La etaj se aflau spectatori la cinematograf. Un pompier a fost rănit

VIDEO City Park Mall, evacuat. La etaj se aflau spectatori la cinematograf. Un pompier a fost rănit

Incendiu la City Park Mall Foto ISU Dobrogea

Un apel la 112 a anunţat în seara de miercuri, 15 noiembrie, în jurul orei 22.30, că la City Park Mall din Constanţa este plin de fum în interior. Magazinele sunt închise, dar la etaj se aflau spectatori la cinematograful Cinema City.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORA 24.00 Incendiul a fost lichidat. Ora finalizării intervenţiei este 24.00, după cum a comunicat ISU Dobrogea. Ora exactă a primirii apelului a fost 22.28. Focul mocnit, ce a degajat fumul dens, a afectat 90% dintr-o suprafaţă de aproximativ 200 metri pătraţi. Anca Chiriţă, purtătorul de cuvânt ISU Dobrogea, a declarat că pompierii vor stabili cauza declanşării incendiului. 

UPDATE ORA 23.50 Un anunţ de presă a fost transmis de City Park Mall: 

„Incendiul a izbucnit în unul dintre spaţiile comerciale din cadrul City Park, în afara programului de funcţionare a mallului, după ora 22.00, în acel moment singurii clienţi prezenţi în centrul comercial fiind în incinta cinematografului. 

Toate sistemele de siguranţă ale centrului comercial au funcţionat corespunzător, alarmă de incendiu declanşându-se imediat, iar echipa mall-ului a reacţionat prompt în sesizarea autorităţilor şi evacuarea în siguranţă a clienţilor. 

Incendiul a fost stins în scurt timp. 

Menţionăm că nicio persoană nu a fost pusă în pericol. În acest moment, ne asigurăm că toate măsurile sunt luate pentru ca centrul să-şi poată primi mâine clienţii în condiţii optime. 

Siguranţa clienţilor City Park este o prioritate pentru noi, astfel că reprezentanţii centrului comercial vor continua să monitorizeze toate aspectele care ţin de protecţia celor care îi trec pragul“.  

UPDATE ORA 23.40 Un reprezentant al centrului comercial a declarat că incendiul a izbucnit la nivelul -1, în depozitul unui magazin care funcţionează cu chirie în incintă. Magazinul are articole de îmbrăcăminte pentru copii. El a precizat că fumul a fost observat în jurul orei 22.15. „Alarmele au funcţionat corect, mesajul de evacuare s-a auzit tare şi clar, oamenii au ieşit în ordine, în siguranţă. Sigur că există autorizaţie ISU, noi colaborăm cu ei, sunt prezenţi aici. La cimetograf erau câteva sute de persoane, era oră maximă de audienţă“, a afirmat Sorin Drache, reprezentant City Park Mall. 

City Park Mall va da joi, 16 noiembrie, un comunicat de presă în care va relata ce s-a întâmplat. 

UPDATE ORA 23.20 Un pompier care lucrează în echipa de securitate a mall-ului, la un serviciu privat pentru situaţii de urgenţă numit Davi Comfire, a fost rănit. El a suferit tăieturi la mână pe când intervenea la degajarea unor materiale din mall. Pompierul primeşte îngrijiri la ambulanţa SMURD. 

UPDATE ORA 23.00 Conducerea ISU Dobrogea a venit la locul intervenţiei. 

UPDATE ORA 22.45 Alarma de incendiu avertizează că nivelul de fum este riscant. Din primele informaţii arde un magazin de la nivelul lacului Tăbăcărie. 

City Park Mall din Constanţa a fost evacuat în urma unui apel la 112, la ora 22.20, care anunţa că înăuntru este foarte mult fum.
 
Magazinele sunt închise la această oră, dar la etaj se aflau spectatori în sălile de cinematograf Cinema City. Toţi spectatorii şi angajaţii au fost scoşi afară, în siguranţă. Anca Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, a precizat că este vorba despre 200 persoane şi că mall-ul deţine autorizaţie de securitate la incendiu. 
 
La faţa locului au sosit două autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, două ambulanţe SMURD şi 6 ambulanţe. Nu sunt semnalate victime.
 
 

 

 

 

Pe aceeaşi temă: 

Incendiu la mall-ul lui Elan Schwartzenberg

UPDATE VIDEO Incendiu la un dragor maritim în Portul Constanţa

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările