Antrenamente militare pe Dunăre şi braţul Sfântu Gheorghe

Antrenamente militare pe Dunăre şi braţul Sfântu Gheorghe

Timp de 4 zile, militarii vor efectua exerciţii pe Dunăre şi braţul Sfântu Gheorghe FOTO Forţele Navale

Exerciţiul Danube Protector 17/II se va desfăşura în perioada 16-20 octombrie pe Dunăre şi pe braţul Sfântu Gheorghe. Acţiunea are ca scop instruirea marinarilor militari din porturile Brăila şi Tulcea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un grup de nave militare fluviale din compunerea Flotilei Fluviale ”Mihail Kogălniceanu” desfăşoară, în perioada 16-20 octombrie 2017, exerciţiul Danube Protector 17/II, pe Dunăre şi pe braţul Sfântu Gheorghe. Activitatea face parte din programul obişnuit de instruire al marinarilor militari ambarcaţi pe navele Forţelor Navale din porturile Brăila şi Tulcea şi cuprinde antrenamente specifice pentru apărarea căilor de comunicaţii fluviale.

„Exerciţiul Danube Protector 17 se desfăşoară după un scenariu complex, care este alcătuit din secvenţe de navigaţie pentru recunoaşterea raioanelor fluviale (configuraţie maluri, cote, praguri, locuri de ancorare şi staţionare), secvenţe de monitorizare a traficului fluvial şi de asigurare a siguranţei navigaţiei, precum şi din secvenţe de apărare şi de protecţie a unor localităţi din Delta Dunării”, transmite Comandamentul Forţelor Navale.

Consolidarea nivelului de instruire al militarilor din Forţele Navale reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte ale asigurării securităţii şi apărării colective, la graniţa sudică şi estică a Uniunii Europene şi a NATO.

Pe aceeaşi temă:

Elevi brăileni, cadeţi pentru o zi în Forţele Navale

Şcoala de Marină care pregăteşte maiştri militari împlineşte 120 ani de existenţă. A fost înfiinţată de Regele Carol I

Scafandru de luptă de la Forţele Navale, rănit în timpul unui exerciţiu. A căzut de la înălţime pe fregata Regele Ferdinand
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările