ANPC va întocmi lista ruşinii de pe litoral. Turiştii vor fi avertizaţi asupra pericolelor care îi paşte atunci când intră într-un local

ANPC va întocmi lista ruşinii de pe litoral. Turiştii vor fi avertizaţi asupra pericolelor care îi paşte atunci când intră într-un local

Spaţiu de depozitare pe litoral FOTO ANPC

În ultima perioadă, nereguli grave au fost descoperite la agenţii economici care-şi desfăşoară activitatea pe litoral şi în oraşul Constanţa. Şeful ANPC ameninţă cu o „listă a ruşinii“

Ştiri pe aceeaşi temă

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, spune că, în urma controalelor, 7 – 8% dintre agenţii economici controlaţi puneau n pericol sănătatea clienţilor. Prin urmare, a decis că va fi întocmită o „listă a ruşinii“ cu operatorii sancţionaţi şi motivele pentru care au fost amendaţi. 
 
El propune ca la intrarea într-un local să fie afişat un mesaj, dacă acesta a fost sancţionat în ultima lună şi de ce s-a întâmplat acest lucru.
 
Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au descoperit la mai multe terase din zona Cazino Mamaia chimicale expirate de un an care erau vândute ca sucuri, mâncare gătită în urmă cu câteva zile, dar şi o raţă congelată cu tot cu fulgi, la pizzeria Azzuro.
 
La localul Tapi Tea de pe faleza Cazinoului din Mamaia s-au descoperit bidoane cu substanţe chimice expirate, care însă erau oferite clienţilor sub denumirea de „băuturi răcoritoare“. Terasele unde s-au constatat grave deficienţe au fost închise pentru o perioadă de şase uni. 
 
Un alt control a vizat restaurantul Sabroso de pe Bulevardul Brătianu. Şi aici organele de control au descoperit mizerie de nedescris, cabluri care atârnă peste mâncare sau produse depozitate în condiţii improprii. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările