Amenzi de peste 400.000 de lei pentru lipsa caselor de marcat

Garda Financiară a aplicat aceste amenzi într-o singură săptămână. În plus, au fost confiscate bunuri şi sume în valoare de peste 7.500 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Verificările efectuate de agenţii instituţiei au vizat 433 de agenţie economici. Tot săptămâna trecută au fost întocmite 40 de sesizări penale, transmise Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
Prejudiciul creat bugetului de stat în urma nerespectării legislaţiei în vigoare este de peste 31.000.000 de lei.
În urma acţiunilor Gărzii Financiare, au fost închise 15 puncte de lucru. Cea mai mare parte a acestor unităţi închise a fost sancţionată pentru lipsa ori utilizarea necorespunzătoare a caselor de marcat.
Război cu ţigările netimbrate
În colaborare cu jandarmii de la Brigada Mobilă „Tomis“, secţia Constanţa a Gărzii Financiara a demarat o acţiune de combatere a comerţului stradal cu ţigări netimbrate.
Zona Abator este cunoscută ca punct de vânzare a pachetelor de ţigări netimbrate. În urma descinderilor, a fost identificat unul dintre comercianţii iliciţi, în maşina căruia au fost descoperite nu mai puţin de 138 de cartoane de ţigări.
Marfa a fost confiscată de agenţi, însă complicele celui care se ocupa de vânzarea mărfii nu a putut fi identificat.
Controale de sărbători
„În această săptămână, agenţii au în vizor punctele de desface în care se comercializează produse specifice sărbătorilor pascale“, a declarat Cristian Radu, directorul coordonator al Gărzii Financiare Constanţa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările