Amenzi până la 1.000 de lei pentru constănţenii care îşi usucă rufele în exteriorul imobilelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Consilierii locali vor discuta o propunere a primăriei municipiului Constanţa prin care locuitorii nu vor mai avea voie să-şi usuce hainele în exteriorul imobilelor.

Primăria municipiului Constanţa propune consilierilor locali să voteze, printr-o Hotărâre de Consiliu Local, Regulamentul privind îmbunătăţirea activităţii de gospodărire, protecţia mediului, întreţinerea şi înfrumuseţarea municipiului Constanţa.

Prin acest Regulament, administraţia locală propune interzicerea:

  • Pătrunderii fără drept sau/şi răscolirea gunoiului din containere sau locuri special amenajate de către persoane fizice, în scopul recuperări! unor obiecte, materiale reciclabile, hârtii, resturi alimentare, etc.
  • Scuipatul, aruncarea de hârtii, sticle sau a oricărui tip de ambalaj sau resturi din acestea, resturi de ţigări, coji de seminţe sau a oricăror resturi alimentare sau nealimentare, pe alei, peluze, în parcuri, zone verzi, pe drumuri şi trotuare sau în orice alt loc public sau privat de folosinţă comună, inclusiv în mijloacele de transport în comun.
  • Spălarea vehiculelor, a oricăror bunuri sau obiecte pe drumuri sau în alte locuri publice.Spălarea vehiculelor pe proprietăţile private dacă se afectează în vreun fel domeniul public sau proprietăţile învecinate, inclusiv prin împrăştierea vaporilor de apă rezultat din spălarea vehiculelor.
  • Întinsul frânghiilor pentru uscarea rufelor pe exteriorul imobilelor.
  • Curăţarea covoarelor pe domeniul public.

Cei care nu respectă prevederile, poti fi sancţionaţi cu amendă contravenţională de la 500 de lei la 1.000 de lei pentru persoane fizice şi de la 1.500 de lei la 2.500 de lei pentru persoane juridice.

Citeşte şi:

Elevi români, premiaţi de National Space Society. Au realizat un proiect pentru curăţarea deşeurilor spaţiale

Bogdan Oancea, protestatarul plângăcios de la Constanţa, dus cu ambulanţa la psihiatrie VIDEO

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite