Ambasada Rusiei: „Rolul decisiv al Armatei Roşii în victoria împotriva nazismului este pus sub semnul întrebării“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasada Rusiei în România reclamă faptul că în unele ţări din Europa de Vest şi de Est se fac încercări cinice de revizuire a cauzelor şi rezultatelor celui de-al Doilea Război Mondial, iar rolul decisiv al Armatei Roşii în victoria împotriva nazismului este pus sub semnul întrebării.

Iată postarea Ambasadei Rusiei în România:

„💬 #Lukaşevici: Al doilea război mondial, care a început acum 81 de ani, a revendicat zeci de milioane de vieţi. Aceasta este, fără îndoială, cea mai mare tragedie a secolului XX, reflectată în soarta generaţiilor întregi.

🔺 Cu mare regret, trebuie să afirmăm că în unele ţări din Europa de Vest şi de Est se fac încercări cinice de revizuire a cauzelor şi rezultatelor celui de-al Doilea Război Mondial.

🔺 De dragul intereselor egoiste, faptele istorice sunt distorsionate deschis, rolul decisiv al Armatei Roşii în victoria împotriva nazismului este pus sub semnul întrebării, eliberatorii şi călăii sunt puşi pe picior de egalitate.

🔺 O serie de ţări din Europa de Vest şi de Est au transformat aceste abordări în politică de stat. Există o substituţie deliberată a conceptelor pentru a egala crime de război, crime împotriva umanităţii şi genocid comise de nazişti şi acoliţii lor cu politica URSS.

🔺 Din păcate, mulţi politicieni şi experţi occidentali ′′ uită ′′ de trădarea de la Munchen - când Marea Britanie şi Franţa în septembrie 1938 au renunţat la Sudetenia Cehoslovaciei pentru a fi sfâşiată de Germania nazistă.

🔺 La mijlocul anului 1939, Germania nazistă, din nou fără rezistenţă din partea puterilor occidentale, a cuprins întregul teritoriu al Cehiei, creând un stat marionetă în Slovacia.

🔺 Astăzi, ideologia nazistă este din nou în creştere în unele state participante OSCE, unde ideile naziste sunt promovate, radicalii naţionali ridică capul, iar încercările de a împărţi societatea pe motive etnice şi lingvistice se intensifică.

🔺 Onorarea naziştilor insultă memoria victimelor lor şi încalcă obligaţiile şi angajamentele internaţionale ale statelor. Astfel de acţiuni încalcă şi rezoluţia Adunării Generale a ONU care condamnă glorificarea nazismului.

🔺 Cel de-al doilea război mondial a demonstrat consecinţele catastrofice ale credinţei în exclusivitatea proprie şi miza asupra egoismului naţional. Doar prin eforturi comune se poate realiza securitatea comună.

🔺 Sărbătorirea de anul acesta a 75 de ani de la victoria în cel de-al Doilea Război Mondial este un bun impuls pentru acumularea eforturilor comune pentru a contracara glorificarea nazismului, manifestările neo-nazismului şi falsificarea istoriei.“

Vă mai recomandăm:

Aşii aviaţiei române persecutaţi crunt de comunişti. Ion Dobran, eroul dat afară din casă şi trimis la strung de bolşevici

Poveştile românilor care au deturnat avioane ca să evadeze din comunism: şase au ajuns până în Austria

Poveste de dragoste comunistă: idila dintre „prinţesa roşie“, fata lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, şi amantul ei, un medic chirurg care a murit în închisoare

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite