Agent de la Penitenciarul Poarta Albă, reţinut după ce a primit mită pantofi şi parfum de la un deţinut

Agent de la Penitenciarul Poarta Albă, reţinut după ce a primit mită pantofi şi parfum de la un deţinut

Un agent de la Penitenciarul Poarta Albă a fost reţinut pentru luare de mită în formă continuată, după ce în perioada februarie-aprilie a acestui an a solicitat şi a primit prin intermediar mai multe bunuri, printre care trening, pantofi, parfum, pentru a crea un regim preferenţial de muncă pentru un deţinut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Florin Croitoru, agent de penitenciare în cadrul Penitenciarului Poarta Albă - Secţia Exterioară Valu lui Traian,  a fost reţinut de procurori pentru luare de mită în formă continuată, şi a unui bărbat, fără calităţi oficiale, pentru complicitate la luare de mită în formă continuată. 
 
"Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, că în perioada februarie - aprilie 2020, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul Croitoru Florin, agent de penitenciare în cadrul Penitenciarului Poarta Albă - Secţia Exterioară Valu lui Traian, i-a solicitat unui martor, deţinut în unitatea sus-menţionată, şi ulterior a primit în numele acestuia, prin intermediar, aproximativ 60 de pachete ţigarete, o pereche de papuci, suma de 500 lei, şi apoi, în aceeaşi perioadă de timp, a mai solicitat şi a primit, bunuri vestimentare – trening, o pereche de pantofi – şi un parfum, toate acestea pentru a-şi exercita atribuţiile de serviciu astfel încât să nu-l scoată la munci grele pe deţinut şi să-i creeze un regim preferenţial de muncă”, se arată în comunicat. 
 
Sursa citată a menţionat că, în caz contrar, agentul de penitenciare Florin Croitoru îi îngreuna voit situaţia deţinutului, selecţionându-l să-şi desfăşoare activitatea la ghena de gunoi. 
 
Procurorii au precizat că celălalt bărbat cercetat în dosar, intermediarul lui Florin Croitoru, a primit, în 4 martie, suma de 500 de lei pe care agentul de penitenciare i-o solicitase anterior martorului, cunoscând că această sumă este primită de angajatul Penitenciarului Poarta Albă pentru a nu-l scoate la munci grele pe deţinut. 
 
De asemenea, în 10 aprilie, bărbatul respectiv a primit, tot în numele lui Florin Croitoru, bunuri vestimentare - trening, o pereche de pantofi – şi un parfum, cu aceeaşi motivaţie.
 
În cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a beneficiat de sprijinul Serviciului de Investigaţii Criminale şi al Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, al Brigăzii de Operaţiuni Speciale Constanţa, şi al Autorităţii Naţionale a Penitenciarelor – Penitenciarul Poarta Albă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: