Incendiu violent într-un bloc din Constanţa. O femeie a sărit de la etajul 6, din apartamentul în flăcări VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia care sare de la etaj Sursa martor
Femeia care sare de la etaj Sursa martor

O persoană a sărit de la etajul 6 al unui bloc din Constanţa, dintr-un apartament cuprins de flăcări. Femeia care s-a aruncat de la geamul balconului era proprietara locuinţei. Decesul ei a fost declarat după o oră de manevre de resuscitare.

UPDATE Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea din Constanţa a transmis poziţia sa oficială cu privire la intervenţia de la incendiul soldat cu moartea unei femei.

„Referitor la incendiul produs în această dimineaţă în municipiul Constanţa, care s-a manifestat într-un apartament situat la etajul 6 al unui bloc de locuinţe, facem următoarele precizări:

• Apelul la numărul unic de urgenţă 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanţa la ora 09.14.

• La ora 09.15 au fost alertate simultan următoarele echipaje: 1 ambulanţă SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere şi 1 autoscară.

• Ambulanţa SMURD tip B2 şi cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanţa Oraş, care se află la aproximativ 2 km faţă de locul producerii incendiului. Primul echipaj care a ajuns la locul intervenţiei a fost ambulanţa SMURD tip B2, la ora 09.21.

• Având în vedere că la Detaşamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanţa Oraş nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detaşamentului de Pompieri Palas.

• Autoscara a ajuns la locul intervenţiei la ora 09.27, distanţa parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25.

• Forţele aflate la locul intervenţiei în momentul sosirii autoscării erau 2 autospeciale de stingere, 1 ambulanţă SMURD tip B, precum şi 2 ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

• La nivelul judeţului Constanţa există 3 autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competenţă, astfel: Cernavodă, Medgidia şi Constanţa.“ 

UPDATE ISU nu era pregătit să intervină la incendiu pentru salvarea femeii care s-a aruncat de la etaj. Scara rulantă, care ar fi putut ajuta femeia să iasă în siguranţă pe geamul de la balcon, a sosit cu întârziere de 20 minute în medie. Nici perna gonflabilă nu ar putut fi umflată şi întinsă (dacă ar mai fi existat în dotarea ISU), pompierii invocând spaţiul mic de manevră dintre bloc şi copaci, dar şi timpul foarte scurt de intervenţie. Iar o plasă de siguranţă care să fie întinsă şi ridicată pentru prinderea femeii nu există în dotarea ISU. 

UPDATE O cameră din apartamentul mistuit de fumul negru a rămas intactă. Soţii reuşiseră să iasă din apartament - el îmbrăcat în costum, ea încă în pijama -, dar femeia s-a întors să îşi recupereze laptopul. N-a mai putut ieşi. Soţul femeii este conştient, stabil, suferind arsuri minore pe faţă de gradul 2. A fost dus la spital. 

UPDATE ORA 10.39 A fost declarat decesul femeii. 

UPDATE Victima are 57 ani, iar martorii oculari povestesc că soţul ei nu se mai afla în apartament când vălvătaia a cuprins locuinţa. Oamenii au relatat că bărbatul ar fi spus că o lumânare a provocat dezastrul. Soţii îşi pierduseră recent copilul, un fiu în vârstă de 28 ani, care s-a sinucis, iar părinţii îi făcuseră un mic altar în casă. 

UPDATE Femeia s-a aruncat de la etaj sub privirile mulţimii. Ea a escaladat balconul, disperată, şi s-a aruncat de la înălţime, aterizând la baza blocului. Nu era nicio plasă de siguranţă întinsă acolo.

IMAGINI CARE VĂ POT AFECTA EMOŢIONAL (SURSA VIDEO - MARTOR OCULAR)

UPDATE Femeia care s-a aruncat de la etaj era proprietara apartamentului. Se află în stop cardio-respirator, i se acordă primul-ajutor. 

Zece echipaje de intervenţie ISU şi SAJ se află la incendiu. 

Incendiul a izbucnit în jurul orei 9.15, la etajul 6 al blocului cu 7 etaje pe de Bulevardul Mamaia nr. 90, în zona Spitalului Militar din Constanţa.

Persoana se afla în apartamentul cuprins de flăcări, situat la etajul 6, şi cuprinsă de panică a sărit pe geamul de la balcon ca să se salveze de foc. A căzut pe asfalt şi primeşte în aceste momente ajutorul medical al echipajelor SMURD aflate la faţa locului. 

Apartamentul a ars în întregime, afectând şi restul imobilului. Coloana de fum este vizibilă de la depărtare, circulaţia se desfăşoară cu dificultate şi este monitorizat de echipaje de Poliţie Rutieră. Pe sensul spre Delfinariu, traficul este blocat. 

Pe aceeaşi temă: 

Toni Grecu, despre cum a scăpat din incendiul de la Institutul „Matei Balş“: „O cursă sufocantă, prin faţa unui spital arzând“ 

Panică într-un bloc din Galaţi după ce un apartament a fost cuprins de flăcări. Proprietarul a fost găsit inconştient

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite