Şpagă la Serviciul de Medicină Legală. Un asistent medical cerea bani pentru necropsii, deşi nu avea această responsabilitate

Şpagă la Serviciul de Medicină Legală. Un asistent medical cerea bani pentru necropsii, deşi nu avea această responsabilitate

Un asistent medical de la Serviciul Judeţean de Medicină Legală  Constanţa a fost reţinut pentru înşelăciune, după ce a primit 1.700 de lei de la două persoane pentru a face necropsii, deşi angajatul nu avea această responsabilitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anchetatorii au început cercetările în cazul lui Emil Alexiu, asistent medical la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Constanţa, în urma denunţurilor a trei persoane.
 
În urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că în 30 septembrie 2016, atribuindu-şi calitatea falsă de angajat responsabil cu efectuarea necropsiei, a solicitat şi a obţinut de la un bărbat suma de 500 de lei, susţinând în mod mincinos că acestea reprezintă contravaloarea lucrării de necropsie efectuate unui defunct deşi valoarea expertizei este suportată, conform legii, din fondurile speciale ale Ministerului Afacerilor Interne. 
 
În aceeaşi modalitate şi cu aceeaşi justificare, în 29 noiembrie 2016, asistentul medical a solicitat şi primit de la un bărbat suma de 1.200 de lei.
 
Ulterior, bărbatul a mai cerut unei femei 1.000 de lei pentru realizarea unei necropsii, fără însă să mai primească aceşti bani.
 
Emil Alexiu a fost reţinut joi seară, fiind dus în arestul Poliţiei Judeţene Constanţa. El a primit arest la domiciliu. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările