Şeful Poliţiei Eforie, sub control judiciar. Comisarul şef primea 300 de lei pe zi mită de la comercianţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarul şef Cornel Gabriel Coteanu FOTO Facebook
Comisarul şef Cornel Gabriel Coteanu FOTO Facebook

Cornel Gabriel Coteanu, şef al Poliţiei Eforie, este sub control judiciar, măsura fiind luată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada iulie-august 2019 şi iulie-august 2020, în calitate de comandant al Poliţiei oraşului Eforie, cu gradul de comisar şef, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel ar fi primit în mod repetat şi periodic, de la o persoană fără calitate specială, coinculpat, sume de bani, pentru ca în schimb să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu, în sensul de a permite şi de a proteja desfăşurarea unor activităţi de comerţ clandestin în Staţiunea Eforie din judeţul Constanţa.

Ar fi vorba de tolerarea unor activităţi de comerţ clandestin/neautorizat care să se poată desfăşura fără aplicarea de sancţiuni contravenţionale şi fără confiscări de mărfuri, cu precădere pe plajele staţiunii Eforie.

Din probele administrate rezultă că suma primită cu titlul de mită ar fi fost de 300 lei/zi, remiterea banilor fiind făcută o dată la câteva zile, preponderent în zilele de luni şi joi ale fiecărei săptămâni, în imediata apropiere a sediului Poliţiei oraşului Eforie.

La rândul său, coinculpatul care ar fi remis în mod periodic banii comandantului Poliţiei oraşului Eforie, i-ar fi colectat, în mod repetat de la persoanele interesate de obţinerea protecţiei pentru activităţile de comerţ clandestin. De asemenea, persoana respectivă pretindea şi primea bani şi pentru presupuse informaţii despre controalele efectuate de autorităţi.

În ziua de 10 august 2020, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel i-ar fi solicitat unui agent constatator să înlocuiască măsura amenzii în cuantum de 1.000 lei aplicată unei persoane, pentru contravenţii la regimul rutier, cu sancţiunea avertismentului, măsură pe care numai instanţa de judecată o putea dispune.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane fără calitate specială, dintre care trei se află în stare de arest la domiciliu începând cu data de 28 august 2020, pentru infracţiuni de dare de mită, trafic de influenţă, evaziune fiscală.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel trebuie să respecte mai multe obligaţii între care să nu părăsească teritoriul României şi să nu se aproprie şi să nu comunice, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţă şi să nu îşi exercite profesia de poliţist, implicit prerogativele funcţiei de şef al Poliţiei Eforie.

Inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Pe aceeaşi temă: 

Fondatorul Polaris a murit. Fost prefect, Gheorghe Martin era singurul din familie care a scăpat de puşcărie

Instanţa supremă a decis revocarea mandatului de arestare preventivă emis pe numele lui Radu Mazăre în dosarul Polaris

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite