VIDEO Şeful OPC Constanţa, prins în flagrant când dădea 15.000 euro mită. Mihai Perifan a fost arestat pentru 30 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Perifan a ajuns în arest pentru dare de mită. FOTO Dobrogea TV
Mihai Perifan a ajuns în arest pentru dare de mită. FOTO Dobrogea TV

Şeful Comisariatului Judeţean pentru protecţia Consumatorilor Constanţa a căzut în plasa procurorilor anti-corupţie. Mihai Perifan a fost reţinut pentru 24 ore după ce a fost prins în flagrant când dădea mită unui poliţist pentru a schimba cursul unui dosar penal. Alături de el a ai fost reţinut şi inspectorul ANAF Damu Fudulea.

UPDATE 17.45: Mihai Perifan şi Damu Fudulea au fost arestaţi pentru 30 zile. 

Iată rezoluţia magistraţilor:

"Admite propunerea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, privind pe inculpaţii Perifan Mihai şi Fudulea Damu. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Perifan Mihai şi Fudulea Damu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 21.03.2015 până la data de 19.04.2015 inclusiv."

UPDATE 15.00: Cei doi au fost aduşi la sediul Tribunalului Constanţa dupa ora 14.45. Magistraţii decid arestarea pentru 30 zile. Mandatele de reţinere ale lui Perifan şi Fudulea expiră sâmbătă la ora 20.00, respectiv 22.00.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa sunt cei care l-au prins pe şeful OPC în flagrant. Alături de el a mai fost reţinut Damu Fudulea, inspector la Direcţia Antifrauda din cadrul ANAF Constanţa.

Procurorii spun că joi, 19 martie 2015 Mihai Perifan a primit informaţii de la Damu Fudulea şi a promis unui ofiţer de poliţie 15.000 euro. Intenţia şefului de la Protecţia Consumatorilor era să-l facă pe un poliţist de la Serviciul Economic al IPJ Constanţa să soluţioneze favorabil un dosar în care era implicată o rudă a sa. 

Perifan i-a dat poliţistului 14.000 euro pe data de 19 martie şi i-a promis că revine cu încă 1000 euro a doua zi. Atunci când s-a întors cu banii însă, el a fost prins în flagrant de către procurorii DNA. 

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, dar şi amicul său de la Direcţia Generală Antifraudă au fost reţinuţi pentru 24 ore. Primul pentru dare de mită şi al doilea pentru folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. 

Grav este şi faptul că Damu Fudulea era detaşat de la ANAF la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. 

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Mihai Perifan şi Damu Fudulea urmează să fie duşi sâmbătă, 21 martie în faţa magistraţilor de la Tribunalul Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile. 

Mihai Perifan a fost numit şef la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa pe 1 mai 2014. El a fost inspector în cadrul Administraţiei Sectorului 3 Bucureşti - Finanţe Publice şi a fost detaşat şi promovat temporar pe funcţia publică vacantă de comisar şef adjunct din cadrul CJPC.

Mihai Perifan şi Damu Fudulea în arest la Tribunalul Constanţa

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite