VIDEO UPDATE Şase transfugi au fost intoxicaţi cu fum la bordul unei nave, în Portul Constanţa

VIDEO UPDATE Şase transfugi au fost intoxicaţi cu fum la bordul unei nave, în Portul Constanţa

Foto Garda de Coastă

Şase transfugi s-au intoxicat cu fum pe o navă aflată în Portul Constanţa. Ei au dat foc unei saltele în urma unui conflict cu echipajul navei.

UPDATE Garda de Coastă precizează că duminică, 17 noiembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au efectuat controlul la intrarea în ţară asupra unei nave sub pavilion Panama, Nordic Barents, sosită în Portul Constanţa din Turcia. Echipajul navei este format din 22 de marinari, de naţionalitate filipineză şi rusă. 

„În momentul intrării navei în Portul Constanţa, Punctul de Trecere a Frontierei Constanţa a fost informat că la bordul navei, se află şase pasageri clandestini, fără documente de călătorie. Conform declaraţiilor comandantului navei, cei şase cetăţeni au fost ascunşi după ce nava a părăsit portul din Turcia. Din cercetările efectuate la bordul navei, cele şase persoane sunt originare din Algeria”, au precizat reprezentanţii Gărzii de Coastă. 
 
Comandantul navei a fost sancţionat cu suma de 48.000 de lei.
 
„La solicitarea comandantului navei, poliţiştii de frontieră au apelat serviciul unic de urgenţă 112 în vederea acordării asistenţei de specialitate intrucât la bordul navei a luat foc o saltea şi persoanele respective au inhalat fum“, a mai precizat sursa citată.
 
Nava este supravegheată de politiştii de frontieră, iar când va părăsi portul va lua şi migranţii la bord.
 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a comunicat că pompierii au fost solicitaţi să intervină duminică seară, în jurul orei 23.00, pentru că şase persoane sunt intoxicate cu fum la bordul unei nave. 
 
Nava este sub pavilion Panama şi se află ancorată în dana 64 a portului. La faţa locului s-au deplasat două echipaje SMURD, o autospecială de stingere şi autospeciala de transport personal şi victime multiple. 
 
În momentul în care echipele de intervenţie au ajuns la navă, incendiul era lichidat. Reprezentanţii ISU Dobrogea spun că victimele s-au intoxicat cu fum pentru că o saltea a luat foc la bordul navei.
 
Cele şase persoane au fost evaluate din punct de vedere medical, două dintre ele urnând să fie duse la Spitalul Judeţean Constanţa. 

Alerta de incendiu a venit în seara de duminică, 17 noiembrie, în jurul orei 23.00. Pe o navă sub pavilion Panama, aflată în Dana 64 din Portul Constanţa, o saltea a ars provocând intoxicarea a 6 pasageri clandestini de la bordul navei. 

ISU Constanţa a intervenit la faţa locului, dar incendiul era lichidat la sosirea pompierilor. 

Transfugii au primit prim-ajutor de la echipajele medicale SMURD, fiind în afară de pericol. „Sunt stabili şi conştienţi“, au transmis paramedicii de la Ambulanţa Constanţa. 

Pe aceeaşi temă: 

Pompieri pe mare. Într-un proiect de 45 milioane de euro, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă va achiziţiona o navă maritimă pentru stingerea incendiilor

Împingător în flăcări la Brăila. Personalul a fost evacuat, iar o navă a Ministerului Apărării acordă asistenţă

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: