ÎPS Teodosie sfidează recomandările Institutului de Sănătate Publică. Copii împărtăşiţi cu aceeaşi linguriţă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ÎPS Teodosie apare din nou în prim-plan, de data aceasta după ce a împărtăşit mai mulţi copii cu aceeaşi linguriţă, cei mici fiind şterşi la gură cu acelaşi prosop.

Reacţia purtătorului de cuvânt al Patriarhiei

În urmă cu câteva zile, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) recomanda Bisericii Ortodoxe Române să împărtăşească credincioşii folosind linguriţe şi pahare de unică folosinţă.

În replică, Patriarhia Română a anunţat „o amânare” a împărtăşirii credincioşilor până când toate Bisericile Ortodoxe vor lua o decizie unitară. Apoi, pe 14 mai au luat o serie de decizii, printre care şi cele referitoare la administrarea Sfintei Împărtăşanii: „Biserica Ortodoxă Română, potrivit tradiţiei sale liturgice multiseculare, nu poate accepta, nici în vreme de pandemie, utilizarea potirului şi linguriţei de unică folosinţă pentru împărtăşirea comună a credincioşilor în timpul Sfintei Liturghii. În acest sens, cu aprobarea majorităţii membrilor Sfântului Sinod, consultaţi în scris în data de 11 mai 2020, modalitatea de împărtăşire comună a credincioşilor în timpul Sfintei Liturghii, în vreme de pandemie, va fi hotărâtă după data de 1 iunie 2020, în consens cu celelalte Biserici Ortodoxe.”

Sâmbătă dimineaţa (16 mai), la Catedrala din Constanţa, ÎPS Teodosie a împărtăşit mai mulţi copii cu aceeaşi linguriţă, apoi, cei mici au fost şterşi la gură cu acelaşi prosop. Imaginile au fost surprinse de jurnaliştii de la Constanţa de Azi.

Sursa VIDEO: Constanţa de Azi

Nici prevederile privind distanţarea socială a credincioşilor care participă la slujbele în aer liber nu au fost respectate. „La slujbele săvârşite în afara lăcaşurilor de cult, distanţa între credincioşi va fi de 2 m în orice direcţie. Folosirea măştilor de protecţie este obligatorie pentru toţi participanţii la slujbe, cu excepţia slujitorilor bisericeşti care rostesc rugăciuni, predică sau cântă la strană”, spune chiar Patriarhia Română.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au anunţat că nu comentează imaginile.

Pe aceeaşi temă:

Decizie insolită. Arhiepiscopia Tomisului va face o slujbă de Înviere la finalul celor 40 zile ale praznicului

VIDEO Moment ciudat în timpul slujbei oficiate de IPS Teodosie: o femeie s-a învârtit în jurul arhiepiscopului

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite