ÎPS Teodosie rămâne în carantină. Judecătorii i-au respins cererea de anulare a acesteia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
IPS Teodosie
IPS Teodosie

ÎPS Teodosie trebuie să stea în carantină până pe 29 ianuarie deoarece s-a întors din Iordania iar el nu este vaccinat împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2. Cu toate acestea, timp de mai multe zile, ierarhul a încălcat carantina.

Pe 24 ianuarie, poliţiştii constănţeni l-au amendat de trei ori pe ÎPS Teodosie pentru încălcarea carantinei. Ierarhul a participat la mai multe evenimente publice, transmise live chiar de Arhiepiscopia Tomisului.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei au anunţat, pe 25 ianuarie, că Înalt Prea Sfinţitul Teodosie va contesta decizia de carantinare şi va contesta şi cele trei amenzi primite. 

Joi, 27 ianuarie, judecătorii Judecătoriei Constanţa au respins cererea arhiepiscopului de anulare a deciziei de carantinare, scriu jurnaliştii Ziua de Constanţa. Avocatul ierarhului a anunţat că va ataca în apel decizia.

Arhiepiscopul Tomisului a fost amendat, luni, de trei ori, de poliţiştii constănţeni, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 3.000 de lei.

Prima amendă a fost luată de ÎPS Teodosie în timp oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa. A doua sancţiune a venit la o manifestare culturală dedicată Zilei Unirii Principatelor, pe faleza Cazinoului. Ultima amendă i-a fost dată Arhiepiscopului Tomisului, în Sala Magna a Centrului Eparhial Tomis la conferinţa "România, vechea vatră a Europei”, susţinută de către Acad. Prof. Constantin Barbu.

Vă recomandăm şi: 

 Aflat în carantină, ÎPS Teodosie a slujit într-un paraclis de lângă Catedrala Arhiepiscopală

ÎPS Teodosie, greu de oprit: va oficia slujbele din izolare. Credincioşii i-au sărutat mâinile, deşi trebuia să fie în carantină

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite