FOTO Încheiere apoteotică a Carnavalului de la Mamaia: Mazăre promite că va ieşi dintr-un sarcofag

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 30 august va avea loc ultima ediţie a Carnavalului de la Mamaia, când Radu Mazăre va intra în pielea lui Ramses al II-lea, cel mai important conducător al Egiptului Antic.

„O să fie un sarcofag gol, prezentat pe scenă, după care o să se închidă, o să iasă fum din sarcofag şi o să apară faraonul. Iar magul meu o să apară din foc“, a spus Radu Mazăre. Săptămâna viitoare încep repetiţiile pentru această ultimă ediţie.

Primarul Constanţei a dezvăluit marţi că va ieşi dintr-un sarcofag gol, după ce va fi invocat de un mag. Va fi un spectacol fastuos. „Vrem să recreăm atmosfera Egiptului de acum 3.000 de ani. Pe scenă vor fi lei, un crocodil şi doi pitoni de cinci metri şi două cămile. Acestea vor apărea în funcţie de momentele artistice“, a spus primarul.

S-a apelat la spectacolul cu animale întrucât nu există legende foarte cunoscute despre perioada lui Ramses. Pe de altă parte, oamenii venerau animalele, iar zeii lor aveau chip de animale.

Alături de Radu Mazăre va urca pe scenă Cabral, care va fi marele preot. Totodată, în spectacol va apărea şi un mag , rol care va fi interpretat de un magician de la circ.

Ştefan cel Mare, cel mai delicat personaj

De-a lungul celor trei ani, primarul de la malul mării a interpretat mai multe personaje. Care a fost cel mai iubit? „E greu de spus. Caravana a evoluat de la sine“, răspunde el. A început cu Suleiman Magnificul şi a continuat cu spartan, maharajah, samurai, gladiator, Regele James, Ulise, Nabucodonosor al II-lea al Babilonului, Indiana Jones, Ludovic al XIV-lea, Cezar, Ştefan cel Mare.

Ştefan cel Mare, interpretat pe 2 august, a fost un rol de forţă. „A fost foarte greu de interpretat din punct de vedere artistic. Era delicat pentru că atingea două aspecte sensibile: partea religioasă şi fibra naţională. Apoi, a fost greu pentru că a trebuit să joc în două modalităţi diferite: când veneam rănit de câmpul de luptă şi apoi când apăream ca un domnitor, care insuflă curaj ostaşilor săi şi dragostea de ţară“, mărturiseşte Radu Mazăre.

El spune că a exersat timp de patru zile lupta cu săbii. „Dacă nu erai atent, puteai să crăpi capul cu sabia celui cu care te luptai. O sabie avea o greutate de un kilogram şi jumătate“, spune el.

Întrebat de ce a ales să urce pe aceeaşi scenă cu „piticul porno“, el spune că este vorba doar de un om cu un handicap, pe care l-a văzut în mai multe cluburi din Mamaia şi din Bucureşti. „El a fost adus doar pentru a face spectacol şi pentru a câştiga un ban. Era un om obişnuit cu scena, care trebuia să facă spectacol“, a explicat edilul.

Vă mai recomandăm:

EXCLUSIV Radu Mazăre: „Am ales personaje care au domnit mult, au realizat multe şi au iubit mult“

FOTO Povestea lui Ştefan cel Mare şi a Vrâncioaei, readusă la viaţă pe scena din piaţeta Cazino din Mamaia

„Mazăre cel Mare”, la Carnavalul Mamaia 2014 cu noi costumaţii pentru parada de la vară

FOTO VIDEO Cheltuieli regeşti pentru Carnavalul Mamaia 2014. Mazăre scoate 50.000 euro de la buget pentru trei care alegorice

FOTO VIDEO Pregătiri pentru sambadromul de la Mamaia. Mazăre-împărat are car motorizat

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite