Începe procesul fostului decan al Facultăţii de Teologie din Constanţa. Este acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual

Începe procesul fostului decan al Facultăţii de Teologie din Constanţa. Este acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual

Preotul Bogdan Moise                                                      FOTO captură video You Tube

Profesorul universitar Bogdan Moise, fost decan al Facultăţii de Teologie din Constanţa, va fi judecat pentru complicitate la instigare la abuz în serviciu şi fals intelectual pentru că l-a ajutat pe un preot să fraudeze concursul pentru titlul de conferenţiar universitar.

Judecătorii Curţii de Apel Constanţa au respins vineri, 17 martie, cererile şi excepţiile invocate de preotul Bogdan Moise în procedura camerei preliminare, astfel că procesul în care este judecat de complicitate la abuz în serviciu şi fals intelectual poate să înceapă. Decizia este definitivă.

În luna septembrie 2017, procurorii DNA Constanţa îi puneau sub acuzare pe doi preoţi, profesori la Facultatea de Teologie din Constanţa. Este vorba de Bogdan Moise, fost decan al instituţiei, şi de conferenţiarul Bogdan Chiriluţă.

„În perioada 2013 – 2015, inculpatul Chiriluţă Bogdan-Florin, în calitate de candidat la posturile didactice scoase la concurs de Universitatea Ovidius Constanţa – Facultatea de Teologie, a întocmit în fals un număr de 6 declaraţii pe propria răspundere pe care le-a depus la dosarul personal în scopul menţionat mai sus. Ulterior, conducerea Universităţii Ovidius Constanţa, acţionând fără vinovăţie, i-a acordat inculpatului titlurile de lector respectiv conferenţiar universitar şi l-a numit pe aceste posturi, concomitent cu efectuarea, în perioada februarie 2014 – iunie 2017, a unor plăţi ilegale (salarii brute) în sumă totală de aproximativ 118.570 lei.

În demersurile sale infracţionale, în anul 2013, inculpatul Chiriluţă Bogdan-Florin a beneficiat de ajutorul inculpatului Moise Bogdan, în calitate de decan al Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa. Concret, inculpatul Moise Bogdan având şi calitatea de persoană însărcinată de către Senatul Universităţii Constanţa cu verificarea criteriilor de promovare a candidaţilor, a declarat pe proprie răspundere că inculpatul Chiriluţă Bogdan-Florin îndeplineşte condiţiile respective, ceea ce a condus la consecinţele prezentate mai sus”, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA.

Bogdan Chiriluţă a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei fiind condamnat definitiv la 2 ani şi 3 luni de închisoare cu suspendare.

Moise Bogdan este în continuare preot la Biserica Sfântul Antonie cel Mare din municipiul Constanţa şi profesor la Facultatea de Teologie, iar Bogdan Chiriluţă este consilier cultural al Arhiepiscopiei Tomisului.

Pe aceeaşi temă:

Impostura academică la Facultatea de Teologie

Fostul decan al Facultăţii de Teologie a fost trimis în judecată. Prin ce metode de fraudă se obţineau posturile didactice de conferenţiar şi profesor la universitate

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: