În plină pandemie, Arhiepiscopul Teodosie împărtăşeşte credincioşii cu aceeaşi linguriţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă slujbele au fost mutate în aer liber, prelaţii nu renunţă la împărtăşirea credincioşilor, folosind aceeaşi linguriţă.

Mai mulţi credincioşi au fost împărtăşiţi duminică, 15 martie, de către ÎPS Teodosie, ierarhul folosind aceeaşi linguriţă pentru a oferi Trupul şi Sângele Domnului.

Liturghia a fost oficiată pe scările Catedralei „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa, preoţii conformându-se măsurilor luate deautorităţi pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Cu toate acestea, spre finalul slujbei, Teodosie a folosit aceeaşi linguriţă pentru a împărtăşi credincioşii, un gest taxat cu multe comentarii în spaţiul virtual. Ierarhul este acuzat cănu respectă normele de igienă şi astfel de gesturi pot duce la răspândirea coronavirusului.

În replică, Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a declarat că: „Patriarhia Română a trimis un comunicat de presă în care a arătat că persoanele  care au temeri în ceea ce priveşte venirea la Sfânta Împărtăşanie să meargă şi să discute cu duhovnicul.

Pe această linie merge şi Arhiepiscopia Tomisului. Astfel , recomandăm celor care au această problemă de conştiinţă să discute cu duhovnicii“.

Imagine indisponibilă

Şi un alt preot din Arhiepiscopia Tomisului, Claudiu Banu, a sărit în sprijinul ierarhului. Părintele a postat pe contul său deFacebook mai multe explicaţii privitoare la ritualul ortodox al cuminecării din acelaşi potir, cu aceeaşi linguriţă.

„Eu, preotul Claudiu, trebuia să mă îmbolnăvesc primul, nu numai de Covid 19, ci şi de alte boli, deoarece slujesc Biserica din 2002. Nu m-am îmbolnăvit, deşi cu aceeaşi linguriţă, am împărtăşit bolnavi şi apoi am folosit-o eu, după ce am împărtăşit pe cei bolnavi, asta duminică de duminică, în ultimii 18 ANI. Staţi tari şi treji în credinţă, să nu vă poticniţi în credinţa voastră”, spune părintele Claudiu Banu, de la Biserica Sf. Mina din municipiul Constanţa.

Pe aceeaşi temă:

Slujbe în aer liber. Bisericile s-au conformat ordonanţei militare emisă de MAI

Preotul Claudiu Banu: „Eu am folosit aceeaşi linguriţă cu care am împărtăşit bolnavi. Nu am păţit nimic“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite