VIDEO 33 migranţi sirieni capturaţi la bordul unei nave pe Marea Neagră

Poliţiştii de frontieră au interceptat un velier cu 33 de migranţi sirieni şi două călăuze turce la bord

O navă turcească, fără pavilion, a fost capturată de Poliţiştii de Frontieră constanţeni. La bord se aflau 33 migranţi sirieni şi două călăuze din Turcia.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Şeful Gărzii de Coastă Mangalia a declarat că fiecare transfug adult ar fi plătit până la 7.000 euro de persoană pentru această călătorie. Astfel, călăuzele turceşti au strâns 200.000 euro înainte să plece spre România. 
 
Cetăţenii turci sunt bănuiţi că ar fi fost în trecut cercetaţi pentru braconaj în apele teritoriale româneşti. Ei sunt bun cunoscători ai ţărmului românesc şi oamenii legii cred că ar fi avut complici în România. 
 
Velierul turcesc a fost observat de către poliţiştii de frontieră la 7 mile de staţiunea Cap Aurora. Nava a fost ţinută sub observaţie cu ajutorul camerelor performante de la centrul SCOMAR până când un vas al Gărzii de Coastă i-a interceptat.
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au interceptat la 7 mile marine travers de staţiunea Cap Aurora un velier cu 33 de migranţi sirieni şi două călăuze turce la bord.
 
Vasul a fost capturat 50 minute mai târziu la 7 mile de staţiunea Cap Aurora. Vasul poliţiei de frontieră l-a escortat până în Portul Militar Mangalia. 
 
Velierul "Rose 29", înmatriculat la Bodrum, Turcia avea 20 metri lungime, niciun pavilion arborat şi majoritatea celor de la bord nu vorbea limba română.
 
Cercetările au stabilit faptul că la bord se aflau 20 de persoane de sex masculin, opt de sex feminin şi şapte copii, 33 fiind de cetăţenie siriană şi două cu cetăţenie turcă.
 
Persoanele de naţionalitate siriană au declarat faptul că au apelat la cetăţenii turci pentru a-i transporta într-o ţară din spaţiul Schengen.
 
Migranţii au petrecut noaptea trecută în Terminalul de Pasageri din Portul Constanţa şi astăzi au fost preluaţi de către Serviciul Român pentru Imigrari care a decis transferarea lor la centrele de triere de la Galaţi şi Otopeni. 
 
Cei doi cetăţeni turci care le erau călăuze sirienilor sunt deja audiaţi de procurori care vor decide dacă vor fi extradaţi şi anchetaţi la ei în ţară sau îşi vor ispăşi pedeapsa în România. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările