12 români întorşi din Italia, aflaţi în carantină la Sanatoriul Techirghiol, confirmaţi cu coronavirus

12 români întorşi din Italia, aflaţi în carantină la Sanatoriul Techirghiol, confirmaţi cu coronavirus

Personalul medical de la Techirghiol                           FOTO: FB/Sanatoriul Balnear Techirghiol

La Sanatoriul Balnear din Techirghiol se află în acest moment, în carantină, aproximativ 380 de români repatriaţi din Italia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproximativ 380 de români întorşi din Italia (pe 23 şi 24 martie) au fost introduşi în carantină la Sanatoriul Balnear din Techirghiol, judeţul Constanţa.

După apariţia primelor rezultate ale testării pasagerilor, 12 persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Testările nu sunt finalizate deocamdată.

„Au fost transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiul Constanţa. Sunt oameni din primul avion. Sunt asimptomatici”, spune primarul localităţii, Iulian Soceanu.

Edilul explică faptul că localnicii au fost la început supăraţi pe decizia Guvernului de a caza români repatriaţi la Techirghiol. „Au fost multe ştiri false care au creat teamă şi panică, dar prin mesaje la calm şi solidaritate am reuşit în două zile să instalăm liniştea. Apoi, au contat foarte mult nesajele postate de angajaţii Sanatoriului care arătau că totul este în regulă, că sunt protejaţi, că sunt oameni ca şi noi, întorşi de la muncă din Italia”.

Cei 380 de români sunt cazaţi la etajele superioare aşe instituţiei spitaliceşti, sunt păziţi de jandarmerie şi o firmă privată, iar zona are sistem de monitorizare video, inclusiv pe coridoare. Până acum nu au fost semnalate niciun fel de incidente.

„Sanatoriul este o unitate spitalicească, nu s-au dus într-un hotel unde nu este personal de specialitate, oamenii trebuie să înţeleagă acest lucru. În ceea ce priveşte o potenţială neîncredere a turiştilor, după ce va trece criza, vă pot spune că este ca şi cum de mâine, la Spitalul Judeţean Constanţa, unde au fost persoane diagnosticate cu COVID-19, nu ar mai merge nimeni. Techirghiol este şi va fi în continuare staţiunea balneară cea mai importantă din românia. Noi vom face, la momentul potrivit, dezinfecţia şi toate procedurile pentru a reda liniştea oamenilor”, mai spune primarul Soceanu.

     Unul dintre etajele pe care sunt cazaţi românii întorşi din Italia FOTO: FB/Sanatoriul Balnear Techirghiol

Pe aceeaşi temă:

Românii din Italia ajung în carantină la Techirghiol. Al patrulea avion, de la Veneţia, va sosi în această seară

Câte teste pentru diagnosticarea coronavirusului mai are Spitalul Clinic de Boli Infecţioase. Marţi, un al patrulea avion din Italia va ateriza la Constanţa

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: