10 ani de la primul show al Iacărilor Acrobaţi pe aeroportul din Tuzla. În acest an se împlinesc şi 10 ani de Aeromania

10 ani de la primul show al Iacărilor Acrobaţi pe aeroportul din Tuzla. În acest an se împlinesc şi 10 ani de Aeromania

Zece ani de Aeromania, spectacolul verii de pe cer FOTO arhivă Aeroport Tuzla

În acest an, se împlinesc zece ediţii Aeromania, dar şi zece ani de la debutul primei formaţii private de acrobaţie. Aeroportul Totodată, au fost 10.000 de ore de zbor peste mare.

Aeroportul Tuzla din judeţul Constanţa găzduieşte activităţi unicat, este lider de piaţă pe mai multe nişe de activitate şi deţine recorduri de siguranţă, de trafic şi de miscări de aeronave. Iată câteva reuşite: 
 
10 ediţii AEROMANIA, cel mai spectaculos airshow din România organizat din fonduri private 
Aeromania este un eveniment de anvergură internaţională pentru care îşi unesc forţele toţi cei îndrăgostiţi de aviaţie – de la piloţi români sau străini, la companii perstigoase, ONG-uri, presă, artişti, colecţionari.  Rezultatul este pe an ce trece mai spectaculos, remarcându-se prin originalitate şi bun gust; a zecea ediţie, programată pentru 2 iulie (zi de rezervă meteorologică – 3 iulie) promite sa fie apogeul seriei de airshowuri marca Tuzla de până acum.
A zecea ediţie readuce publicului cele mai apreciate elemente din anii trecuţi, dar şi elemente inedite şi premiere.
 
10 ani de la debutul primei formaţii private de acrobaţie, tot pe aeroportul din Tuzla: Iacării Acrobaţi (Dan Stefănescu, Ioan Postolache, Dan Conderman)
Pe aeroportul din Tuzla şi-a început activitatea, cu 10 ani în urmă, prima formaţie privată de acrobaţie din România – Iacării Acrobaţi – care şi-a câstigat renumele internaţional prin acurateţea şi frumuseţea demonstraţiilor de zbor. Acum, aceasta poartă steagul României la peste 30 de demonstraţii anual în ţară, dar şi în Europa, Orientul Mijlociu şi China.
Pasionaţi de zbor şi de istorie, Iacării Acrobaţi onorează tradiţia aeronauticii româneşti – purtând pe aripi efigiile ctitorilor săi.
În prezent, reşedinţa Iacărilor este micul aerodrom Băneşti – Prahova – unde organizează frecvent evenimente aeronautice.
 
Lansarea primei şcoli private de acrobaţie aeriană: Regional Air School – la Tuzla
Prin activitatea lor, reprezentanţii aeroportului demonstrează că Regional Air Services – Tuzla nu este o pasiune ivită dintr-o afacere, ci o afacere ivită dintr-o pasiune. Nimic nu consfinţeşte alegerea lor mai bine decât consistenta serie de acţiuni pro bono publico pentru promovarea aviaţiei şi preocuparea pentru acrobaţie - care este o sublimare a interesului pentru zborul de precizie.
Din acest motiv, inaugurarea primei şcoli private de acrobaţie la Tuzla – în cadrul Aeromania este, şi ea, o iniţiativă unicat, care impune un 10.
 
10 ani de zbor peste mare cu elicoptere din clasa A de performanţă, fără incidente majore şi fără accidente – realizate de Regional Air Services
Una dintre cele mai dificile misiuni de zbor – cea pentru transportul de pasageri şi mărfuri peste mare şi pentru intervenţiile de urgenţă - este punctul forte al companiei de la Tuzla. Într-una dintre activităţile care triază elitele, RAS este lider de piaţă în România şi jucător important la nivel european.
Tuzla aniversează, în 2016, un deceniu de operare cu elicoptere din clasa A de performanţă, ceea ce ii dă dreptul să aspire la un loc mai important in viitor – prin includerea serviciilor sale şi ca parte a sistemului naţional de intervenţie aeriană în caz de calamităţi. Această evoluţie firească ar fi, totodată, încununarea tradiţiei AVIASAN – vârful de lance al aviaţiei sanitare româneşti timp de două decenii.
 
10.000 de ore de zbor peste mare – de la Aeroportul Internaţional Tuzla şi 100.000 de pasageri
Cei 10 ani de zbor peste mare acumulează, tot anul acesta, 10.000 de ore de zbor cu elicoptere şi 100.000 de pasageri. Este cel mai activ aeroport din ţară în ceea ce priveşte misiunile cu elicoptere, gestionând în anul 2015 - 72,8% din traficul naţional (incluzând atât aeronavele civile, cât şi cele militare). Zeci de piloţi au umplut, la Tuzla, carnete de zbor cu ore de muncă şi experienţă, transportând în siguranţă pasagerii către platformele marine, către vase de explorare sau către ţărm.
 
5 ani de reprezentare în România a unuia dintre cei mai importanţi producători de avioane: Regional Air Services Diamond Aircraft Distributor
Cei care vor sa aibă un avion numai pentru ei sunt mai aproape de acest vis. De 5 ani, Tuzla este distribuitorul Diamond Aircraft pentru România – şi în măsură, totodată, să ofere toate serviciile post-vânzare de care un proprietar de aeronavă ar putea avea nevoie. 5 ani înseamnă continuitate şi seriozitate, concretizate în consolidarea unei bune relaţii cu unul dintre producătorii cei mai apreciaţi de aeronave medii şi mici.
 
„Suntem mândri cu ce am realizat, însă este foarte important pentru noi, ca administratori ai acestui aeroport, să nu uităm şi să nu-i lăsăm nici pe alţii să uite de unde am plecat şi unde am ajuns şi fiecare dintre lucrurile pe care le-am facut în favoarea pasiunii noastre pentru aviaţie. Este însemnat rezultatul, dar este esenţial să ne respectăm identitatea şi istoria”, a spus Adrian Vasilache, general manager Regional Air Services – Aeroport Internaţional Tuzla.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: