1 Mai@Vama Veche, pagina de Facebook dedicată celei mai frumoase iubiri

1 Mai@Vama Veche, pagina de Facebook dedicată celei mai frumoase iubiri

Tineri pe plaja de la Vama Veche, de 1 Mai FOTO Facebook 1 Mai@Vama Veche

Pagina de Facebook care oferă toată agenda evenimentelor din Vama Veche, ce au loc în minivacanţa de 1 Mai, are o istorie aparte. Realizatorul ei este un tânăr de 32 ani din Bucureşti, care s-a îndrăgostit iremediabil de Vamă. Recunoaşte că la asta a contribuit decisiv o fată, iar contul de Facebook este creat în amintirea idilei lor. „Este cea mai frumoasă poveste a mea“, mărturiseşte Florin.

Acum 10 ani, Florin Dimian călca pentru prima dată în Vama Veche. Era în anul 2004, iar Florin era într-un grup mai mare de prieteni. La o terasă din Vamă, o fată a venit să le ia comanda. Iar întâlnirea a fost memorabilă.

„Era foarte frumoasă, păr blond, ondulat, ochi albaştri. Când am văzut-o, am fost trăznit… şi din fericire şi ea a început să se bâlbâie când a venit la masa noastră să ne ia comanda şi m-a văzut. Era timidă. Mi-a spus mai târziu, după ce ne-am cunoscut mai bine, că nu i-a venit să creadă că mi-a dat numărul ei de telefon“, povesteşte Florin.

Frumoasa din Vama Veche era o localnică din Moşneni, dintr-un sat de pe litoral, care muncea să-şi strângă bani pentru facultate. Ca într-o dramă romantică, mama fetei i-a interzis să se mai vadă cu studentul din Bucureşti. „I s-au întâmplat nişte lucruri teribile, una dintre surori i-a murit într-un accident, iar mama ei a cedat… Am mai vorbit noi prin scrisori, pentru că atunci nu aveai mii de minute gratuite pe mobil, vorbeai pe credit. Încet-încet am pierdut legătura“, remomorează tânărul.

Pasiunea pentru frumoasa pierdută s-a transferat asupra locului de care Florin s-a îndrăgostit, de altfel, la prima vedere. Acum 4 ani, Florin a creat contul de Facebook 1 Mai @ Vama Veche, pentru a ţine vie amintirea unui timp şi spaţiu special.

„Intru zilnic, să postez, să verific mesaje, comentarii. Sincer, când am creat-o acum 4 ani, nu mi-am imaginat că va ajunge să treacă pragul de 10.000 like-uri. Am făcut pagina cu 1 Mai pentru că este data la care începe sezonul, iar oamenii revin în Vamă cu mare dor, adunat de la ultima lor vedere“, spune Florin.

Foc de tabără, de 1 Mai, pe plaja de la Vama Veche Foto Facebook 1 Mai@Vama Veche

Vama este pentru Florin locul său de suflet. „Acolo îmi regăsesc mereu sufletul când mă intorc şi tot acolo îl las când plec. Nu vrea deloc să vină cu mine, tocmai de aceea când sunt acolo parcă sunt alt om. Sunt relaxat, zâmbesc mai mult.. aici, la oraş, sunt aşa… monoton“, recunoaşte tânărul. De profesie inginer agronom, Florin Dimian lucrează acum pentru L`Oreal, ca agent de teren. Contactul cu oamenii şi agitaţia nu-i lipsesc, dar nimic nu se compară cu hărmăiala din Vamă.  

„Câteodată mă gândesc că am făcut o greşeală cu pagina asta. Promovez locul, deşi asta contribuie la popularizarea care a schimbat Vama, şi nu în bine. Eu spun mereu numai lucruri frumoase de loc şi încerc să ocolesc comentariile răutăcioase. Din păcate sunt adevărate, cele cu schimbatul. Dar dragostea faţă de Vamă a primat şi am vrut să o împărtăşesc cât mai multor persoane“, arată Florin.

Şi în acest an, creatorul contului 1 Mai @ Vama Veche nu va lipsi din Vamă. Bagajul este verificat: „Cort (+ sac, izopren, pătură), vodcă, mâncare (conserve de carne, peşte, ficat), ţigări, o haină mai groasă… Pregătit pentru Vamă!“. Primul lucru pe care îl va face? „Îmi place rock-ul, aşa că după ce îmi voi instala cortul, beau o bere La Piraţi“.

Şi desigur mai este un motiv pentru care Florin nu va lipsi din Vamă. „În fiecare an când mă duc acolo, o caut pe ea în toate fetele şi sper mereu să o mai văd şi să stăm la o vorbă“, recunoaşte el. Pentru ea, viaţa a mers mai departe. Acum câţiva ani, el a aflat că ea s-a măritat. „Cred că locuieşte în Mangalia şi are o familie frumoasă, un bărbat care o iubeşte şi pe care îl iubeşte şi un băieţel la fel de frumos ca ea. Şi asta m-a bucurat“, afirmă Florin.

A acceptat deschis să îşi spună povestea secretă a paginii de Facebook. „Poate se mai regăseşte şi altcineva în ea“.


Florin Dimian, creatorul paginii de Facebook 1 Mai@Vama Veche Foto Arhivă personală

Vă mai recomandăm

FOTO VIDEO Ofertă de 1 mai în Vama Veche: te tatuezi şi primeşti cazare gratuită, pe viaţă

De 1 Mai, litoralul petrece trei zile şi trei nopţi. Programul complet al evenimentelor de la mare

Moş Crăciun în şlapi, cel mai pitoresc turist de la Vama Veche

VIDEO Sport pe cod portocaliu. Cum se vâsleşte la Vama Veche, în plină furtună, pe valuri de 3 metri

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: