Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, marcată şi anul acesta în Cluj-Napoca printr-un marş. Şi membrii Noua Dreaptă vor ieşi în stradă

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, marcată şi anul acesta în Cluj-Napoca printr-un marş. Şi membrii Noua Dreaptă vor ieşi în stradă

FOTO: Florina Pop

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni va fi marcată şi în Cluj-Napoca în 15 martie cu un marş ce se va întinde pe trei ore. În paralel, în aceeaşi zi, la aceeaşi oră, organizează şi Noua Dreaptă un marş, care reprezintă un omagiu adus lui Avram Iancu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Maghiarii din România se pregătesc să comemoreze 15 martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, în întreaga Transilvanie. Ziua Maghiarilor de Pretutindeni va fi marcată şi în Cluj-Napoca printr-un marş, ce se va întinde pe trei ore.

Mii de participanţi sunt aşteptaţi sâmbătă începând cu ora 10:00 în faţa Institutului Teologic Reformat  de pe Bulevardul 21 decembrie 1989. La ora 11:00 coloana va înainta spre Biserica romano-catolică Sfântul Mihail din Piaţa Unirii. La ora 12:00 participanţii vor lua parte la slujba ecumenică, iar la 13:00 coloana se va îndrepta spre clădirea fostului hotel Biasini, de pe strada Avram Iancu. La ora 14:00 cei prezenţi vor rosti discursuri şi vor depune coroane de flori la plăcuţa comemorativă a poetului Petofi Sandor.

Itinerariul şi manifestările incluse în eveniment sunt similare cu cele de anii trecuţi. La fel ca în fiecare an, la eveniment sunt aşteptaţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene din Cluj, respectiv ai Consulatului Maghiar din municipiul Cluj-Napoca.

În paralel şi Noua Dreaptă pune la cale un marş, care, potrivit reprezentanţilor organizaţiei, reprezintă un omagiu adus liderului Revoluţiei române de la 1848-1849 din Transilvania, Avram Iancu. La marşul organizat de Noua Dreaptă sunt aşteptate în jur de 200 de persoane.

Marşul va începe la ora 12:00 în Piaţa Mihai Viteazul, urmând ca participanţi să parcurgă traseul: Strada Regele Ferdinand- Piaţa Unirii- Bulevardul Eroilor – Piaţa Avram Iancu, unde liderii organizaţiei vor rosti discursuri.Vă mai recomandăm:

Evenimentele dedicate Zilei Maghiarilor de Pretutindeni încep cu expoziţia tradiţiilor populare

Harghita: Defilarea husarilor, depuneri de coroane, concerte şi o piesă de teatru,de Ziua Maghiarilor
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările