Atentat terorist în Franţa. Un ziarist clujean apreciază că jurnaliştii francezi sunt vinovaţi, pentru că au exagerat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Hoandră este editorialist Ziua de Cluj. FOTO: reportervirtual.ro
Octavian Hoandră este editorialist Ziua de Cluj. FOTO: reportervirtual.ro

Ziaristul clujean Octavian Hoandra crede că atentatul terorist de la Paris a fost cauzat de faptul că jurnaliştii francezi au exagerat cu „miştocăreala”, în condiţiile în care „Islamul e o religie tânără, foarte sensibila".

Într-o interventie telefonica la Realitatea TV, jurnalistul clujean Octavian Hoandră a acuzat faptul că revista de satiră a publicat în ultimul său număr o caricatură care se referea la un posibil atentat terorist comis pana la sfârşitul lunii, afirmand ca "nu poti sa intinzi coarda prea tare", relatază Hotnews.ro. El s-a întrebat cum s-ar simţi creştinii dacă ar fi publicate caricaturi cu Iisus Cristos, susţinând că, prin acest fel de acţiuni, "dai ocazia să se întample chestia asta". "Nu poti sa intinzi coarda prea tare, mai ales ca Islamul e o religie tanara, foarte sensibila", a continuat acesta. In opinia sa, acest lucru ar trebuie să fie cunoscut "mai ales pentru ziarişti care se spune ca sunt oameni de cultură, citesc şi ştiu până unde poate fi întinsă miştocăreală".

Acuzat că ar fi dat afară o ziaristă

Numele lui Octavian Hoandră a apărut în referatul Parchetului privind arestarea preventivă a preşedintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu. El ar fi dat afară o ziaristă care a dezvăluit informaţii despre activitatea lui Uioreanu. „Publicarea articolului a determinat pe preşedintele CJ Cluj Uioreanu Horea să ia legătura cu patronul publicaţiei on line, numitul Hoandră Octavian, cu care a stabilit o întâlnire în cursul zilei de 1 aprilie 2014. Urmarea celor discutate de cei doi a constat în scoaterea articolului de pe mediul on line, precum şi demiterea ziaristului care l-a realizat, fiind astfel evident scopul urmărit de edilul judeţului, care a încercat să acopere maniera ilicită în care contractul fusese atribuit şi modul ilegal în care se realizaseră lucrările. Această stare de fapt, ce a condus la apariţia unor articole denigratoare la adresa personalului angajat al Consiliului Judeţean şi la demiterea unui ziarist, este firesc să fi produs o temere în rândul  acestora care, la rândul lor, au transmis-o familiilor şi celor apropiaţi şi explică revolta acestora rezumată în expresia: „în ţara asta încă sper că nu mi se poate întâmpla nimic, pentru că am avut curajul să înfrunt nişte gunoaie”, se mai arată în document. 

Ce spune Octavian Hoandră

Editorialistul „Ziua de Cluj” (cotidian al cărui director general este jurnalistul Rareş Bogdan) Octavian Hoandră  a susţinut că textul a fost scos de pe site pentru că acuzaţiile din acesta erau făcute „pe surse” şi nu exista reacţia părţilor implicate. 

„La ziarul la care lucrez si eu (si la care nu sunt patron!) NU se fac stiri si materiale "PE SURSE" sau folosind "SURSE LA ADAPOSTUL ANONIMATULUI". Este obligatoriu principiul " AUDIATUR ET ALTERA PARS" ori de cate ori se aduce o acuzatie cuiva, oricine ar fi acesta. In cei 25 de ani de presa am invatat ca cei care vorbesc DOAR la adapostul confortabil al anonimatului au un scop pe care nu vor sa-l declare. Daca cineva are ceva de reclamat, atunci trebuie sa-si asume delaţiunea. (...) Ori, in ceea ce mi se imputa, este vorba despre un articol scris "pe surse, la adapostul anonimatului". (....) De-a lungul timpului, m-am întalnit cu zeci de personalitati si personaje. Cu totii si-ar fi dorit "pedepsirea" autorului unui text din ziar. Cu toate astea, eu n-am concediat NICIODATA pe nimeni din redactia "ZIUA de CLUJ", nici in urma dorintei cuiva sau altcuiva” 

Citeşte şi

DNA: preşedintele CJ Cluj ar fi obţinut concedierea unei ziariste pentru că a scris despre ilegalităţile de la aeroport

Ce făcea Uioreanu cu mita: 2.000 de lei lunar cash la soţie, 4.500 de lei rata pentru credit, cheltuieli cu maşina familiei, construcţia cabanei

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite