Zeci de tone de motorină s-au scurs în sol din trenul marfar care a deraiat în judeţul Cluj

Zeci de tone de motorină s-au scurs în sol din trenul marfar care a deraiat în judeţul Cluj

Tren marfar  FOTO: arhiva Adevărul

Zeci de tone de motorină s-au scurs în sol din trenul marfar care a deraiat, miercuri, în zona Valea Florilor, din apropierea municipiului Câmpia Turzii, judeţul Cluj, şi sute de călători sunt afectaţi de acest incident, întrucât circulaţia feroviară este blocată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Cluj, Adina Maier, a declarat corespondentului că specialiştii instituţiei au prelevat probe de sol pentru a verifica gradul de poluare în urma scurgerii de motorină din vagoanele răsturnate.

"După ce se va stabili cine se face vinovat de această poluare, se va declanşa procedura de prejudiciu de mediu şi se va impune obligaţia readucerii solului afectat la starea iniţială”, a spus Maier.

Surse din rândul comisiei care investighează cauzele deraierii trenului marfar au declarat corespondentului că garnitura transporta circa 880 de tone de motorină, din care câteva zeci de tone din vagoanele răsturnate s-au scurs în sol.

Totodată, reprezentanţii Regionalei de Transport Feroviar Călători Cluj au declarat corespondentului MEDIAFAX că circa 30 de trenuri regio şi interregio care circulă între Cluj-Napoca şi Câmpia Turzii şi sute de călători sunt afectaţi în urma deraierii trenului marfar.

"În urma deraierii marfarului în zona Valea Florilor sunt afectate circa 30 de trenuri regio şi interregio care circulă între Cluj-Napoca şi Câmpia Turzii. Este vorba de trenuri care fac legătura între Cluj-Napoca şi Bucureşti, Craiova, Teiuş, Deva. Sunt sute de călători afectaţi de această situaţie. Până la restabilirea circulaţiei feroviare de către Compania Naţională de Căi Ferate CFR se asigură transbordarea călătorilor în Cluj-Napoca şi Câmpia Turzii cu autobuze. Trenul interregio Satu Mare - Bucureşti, care trebuia să treacă pe ruta Cluj-Napoca – Câmpia Turzii, este deviat pe la Suceava”, au spus sursele citate.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a arătat, miercuri, într-un comunicat, că trenul marfar care a deraiat aparţine operatorului feroviar Grup Feroviar Român, transporta produse petroliere şi avea în compunere 18 de vagoane.

Mai puteţi citi:

Un tren marfar a deraiat, iar trei vagoane cu motorină s-au răsturnat. Traficul feroviar este blocat

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: