VIDEO Circa 10.000 de clujeni în stradă după promulgarea ordonanţelor de urgenţă. Oamenii strigă „Jos Guvernul!” şi „Nu staţi la căldură, PSD vă fură!”

VIDEO Circa 10.000 de clujeni în stradă după promulgarea ordonanţelor de urgenţă. Oamenii strigă „Jos Guvernul!” şi „Nu staţi la căldură, PSD vă fură!”

Clujenii au ieşit în stradă  FOTO Ioan Bâldea

Mii de clujeni au ieşit din case marţi noaptea după ce Guvernul a promulgat prin ordonanţe de urgenţă modificările la legea graţierii şi Codul Penal. Mii de oameni din toată ţara au spus „nu” în stradă promulgării acestor modificări.

UPDATE 3.08 Mulţimea protestează la Cluj de mai bine de patru ore, a ajuns în Mănăştur. Oamenii încep să plece acasă.

UPDATE 2.57 Pe Facebook a fost creat un eveniment care anunţă un nou protest miercuri, 1 februarie, de la ora 17.00, în Piaţa Unirii. Sunt trecute şi sloganurile care se vor rosti: ”Jos Guvernul!/Alegeri anticipate!/DNA mergi şi la CNA!/Antena 3 - Cei mai mincinoşi!/ROMANIA TV - ÎNCHIDE-TE!/PSD, Ciuma Roşie!/Televiziuni nu mai daţi minciuni!/DNA să vină să vă ia!/Clujul cere fără graţiere!/Democraţie, nu amnistie!/Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta!/Ceauşescu n-a murit, este Dragnea travestit!”.

UPDATE 2.23 Protestul nu s-a încheiat la Cluj. Oamenii au plecat din Piaţa Unirii spre Calea Moţilor. Unii se retrag spre case.  

Mulţimea (credit video Matei Florin, Facebook) îndreptându-se spre Mănăştur (spre finalul videoului), cel mai mare cartier al Clujului, şi al treilea cartier prin care trec manifestanţii

UPDATE 1.43 Clujenii sunt în zona Teatrului Naţional.

UPDATE 1.32 Mulţimea cântă imnul naţional.

UPDATE 1.09 Manifestanţii sunt pe strada Nicolae Titulescu şi spun că vin că se tot alătură oameni. Strigă ”Să vă fie frică, ţara se ridică” şi ”Demisia!”.

Clujeni în stradă, după ora 1.00 FOTO Ioan Bâldea

UPDATE 1.02 Din estimările jandarmilor, la Cluj sunt în stradă circa 10.000 de oameni.

UPDATE 00.50 Mulţimea a ajuns în cartierul Gheorgheni, lângă clădirea Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor. Se strigă ”Nu staţi la ferestre, haideţi la proteste!”. 

Traseul marşul din noaptea asta este diferit de cel de duminică, 29 ianuarie, când manifestanţii au trecut prin cartierul Mărăşti, de pe Calea Dorobanţilor pe Bulevardul 21 Decembrie 1989.

Se strigă ”Jos Guvernul”, ”PSD, ciuma roşie!” şi ”Uniţi, salvăm toată România!”.

UPDATE 00.33 Lumea strigă ”Nu staţi la căldură, PSD, vă fură!”. Pe pagina de Facebook a lui Florin Bădiţă se spune că sunt circa 7.000 de oameni în stradă la Cluj.

Mii de oameni în stradă la Cluj  FOTO Heidi Cucu

Oamenii se îndreaptă spre cartierul Mărăşti, ca şi la protestul de duminică.

UPDATE 00.24 Numărul clujenilor ieşiţi a crescut la circa 3.000. Manifestanţii sunt însoţiţi de poliţişti şi jandarmi.

UPDATE 00.14 Mulţimea a intrat pe Calea Dorobanţilor şi se strigă ”Ieşiti din casă, dacă vă pasă!” şi cer demisia Guvernului. Şi la Dej a ieşit lumea din case.

UPDATE 00.08 Lumea continuă să vină la protest. Mulţimea s-a pornit în marş spre Bulevardul Eroilor.


Manifestanţi în Piaţa Unirii FOTO Heidi Cucu

UPDATE 23.58 Lumea din Piaţa Unirii strigă ”Hoţii!” şi ”Jos Guvernul!”. Sunt mulţi studenţi veniţi la protest.

UPDATE 23.51 Sunt circa o mie de oameni în Piaţa Unirii.

Zeci de clujeni au ieşit în Piaţa Unirii ca să protesteze legat de faptul că Guvernul a promulgat acele modificări la legea graţierii şi la Codul Penal, modificări pentru care mii de oameni au protestat în cursul lunii ianuarie.

Oamenii scandează ”Ieşiti din casă dacă vă pasă!”.

Credit video: Petru Trîmbiţaş

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările