Peste 150 de clujeni protestează faţă de eutanasierea câinilor fără stăpân

Peste 150 de clujeni protestează faţă de eutanasierea câinilor fără stăpân

Un protest anti-eutanasiere a avut loc la Cluj şi în toamna anului trecut FOTO: Florina Pop

Peste 150 de persoane, majoritatea însoţite de câini, protestează, sâmbătă după-amiaza, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, faţă de eutanasierea câinilor fără stăpân, cerând autorităţilor să folosească soluţii alternative, precum sterilizarea, adopţia sau microciparea animalelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iubitorii de câini s-au adunat, sâmbătă, 8 martie, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, majoritatea împreună cu animalele pe care le au, purtând pancarte cu mesaje precum "Români, opriţi masacrul câinilor, Europa ne arată cu degetul", "Toate fiinţele au dreptul la viaţă, cine sunteţi voi să le luaţi acest drept?”, "Ruşine România", "Nu ne aruncaţi în stradă, nu ne omorâţi, sterilizaţi mamele noastre", "Ruşine medicilor veterinari care hingheresc câinii", "Iubiţi şi câinii vagabonzi" şi "Nu eutanasierii".

Participanţii scandează "Suntem vocea lor, vocea căţeluşilor", "Dreptul la viaţă" şi "Stop eutanasierea".
Monica Iorga, reprezentant al unei asociaţii de protecţie a câinilor, a declarat că patrupedele nu trebuie să stea pe stradă, dar nici nu trebuie omorâte.

"Dorim ca oamenii să ştie ce trebuie să facă pentru salvarea câinilor maidanezi şi vrem să sprijinim şi autorităţile, pentru a nu chinui şi a nu eutanasia câinii. Protestăm faţă de eutanasierea câinilor şi am venit să susţinem dreptul la viaţă al acestora. Şi aceste animale au dreptul să trăiască iar noi, oamenii, suntem datori să le protejăm şi nu să le omorâm. Câinii nu trebuie să stea pe stradă, dar nici nu trebuie omorâţi. Soluţiile la eutanasiere ar fi sterilizarea, adopţiile sau microciparea câinilor vagabonzi", a spus Iorga, citată de Mediafax.

Finuca Bora, reprezentant al altei asociaţii, a afirmat că manifestarea de la Cluj-Napoca are loc concomitent cu alte proteste faţă de eutanasierea câinilor organizate în mai multe oraşe europene.

Legea nr. 258/2013, adoptată de Camera Deputaţilor în 10 septembrie 2013, stabileşte, printre altele, posibilitatea eutanasierii câinilor din adăposturile publice, dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, după un termen de 14 zile lucrătoare.

Mai puteţi citi:

Mobilizare pentru 8 Martie. Constanţa se alătură celui mai mare protest european la adresa eutanasierii maidanezilor

Iubitorii de animale ies la acţiune. Donează sânge ca să cumpere hrană pentru câinii fără stăpân

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările