Zeci de cetăţeni maghiari au votat la Consulatul General al Ungariei la Cluj-Napoca

Zeci de cetăţeni maghiari au votat la Consulatul General al Ungariei la Cluj-Napoca

Consulatul General al Ungariei la Cluj-Napoca FOTO: Adevărul

Zeci de cetăţeni maghiari au votat, duminică, 6 aprilie, la Consulatul General al Ungariei la Cluj-Napoca, pentru alegerile parlamentare din ţara vecină.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Avem 459 de persoane care au cerut şi s-au înscris să voteze, duminică, la Consulatul General al Ungariei din Cluj. Este vorba despre persoane care au domiciliul stabil în Ungaria, dar şi despre cetăţeni maghiari care nu au domiciliul stabil. Sunt diverse categorii de cetăţeni maghiari, oameni de afaceri, studenţi, turişti dar şi preoţi din Cluj, care au putut să se înscrie până în 29 martie pentru a vota duminică la consulat. Până la ora 10.00 au votat circa 13 la sută din cele 459 de persoane, primele trei fiind prezente încă de la ora 6.00, când s-au deschis urnele. Pentru votul prin corespondenţă s-au adunat până acum peste 22.000 de buletine de vot din tot Ardealul care au fost aduse la noi şi pe care le-am trimis la Budapesta. Aşteptăm şi astăzi să mai vină cetăţeni maghiari pentru votul prin corespondenţă", a spus consulul general al Ungariei la Cluj-Napoca, Magdo Janos, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, buletinele de vot depuse în urne de cei care au votat azi la consulat se vor trimite, luni, la Budapesta.

Secţia de votare de la Consulatul General al Ungariei din Cluj-Napoca este deschisă între orele 6.00 -19.00.

Mai puteţi citi:

Ungaria votează. Viktor Orban rămâne favorit, în timp ce extrema dreaptă înregistrează o ascensiune puternică

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: