Zborurile de la Cluj spre Germania au fost deblocate. Autorităţile au luat măsuri speciale pentru a nu se mai repeta haosul de ieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitori veniţi din toate colţurile ţării îşi aşteaptă acum rândul păstrând distanţa
Muncitori veniţi din toate colţurile ţării îşi aşteaptă acum rândul păstrând distanţa

Zborurile spre Germania pentru muncitorii sezonieri au fost reluate, deşi oamenilor li s-a spus în cursul dimineţii că au fost anulate. Sute de oameni aşteaptă şi acum, în parcare, efectuarea procedurilor pentru îmbarcare.

Asta deşi iniţial autorităţile anulaseră zborurile spre Germania care ar fi urmat să fie efectuate vineri, 10 aprilie, de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat aseară că toate transporturile aeriene vor fi avizate de Ministerul Transporturilor, chiar dacă se fac de pe aeroporturi aflate în administrarea consiliilor judeţene. Măsura a fost luată tocmai pentru a evita repetarea unor situaţii precum cea de la Aeroportul Cluj-Napoca, unde circa 2.000 de oameni s-au înghesuit, joi, în faţa aeroportului, înainte de a fi preluaţi de 12 zboruri, toate cu destinaţia Germania.

Între timp, Ministerul Transporturilor a anunţat, vineri, că va elabora o procedură pentru organizarea grupurilor de muncitori sezonieri care trebuie să plece către alte ţări. Până la publicarea procedurii în Monitorul Oficial, cursele charter programate vor fi operate, astfel încât oamenii să poată pleca spre locurile de muncă găsite.

Informaţia a fost confirmată şi de prefectul Clujului, Mircea Abrudean. „Informaţia este că vor zbura toate cele 6 curse de azi spre Germania. Deja a plecat aeronava din Dusseldorf spre Cluj”, a anunţat Abrudean.

program aeroport cluj chartere germania

Conform programului iniţial, prima aeronavă trebuia să decoleze la ora 12.00, spre Baden-Baden/ Karlsruhe / Dusseldof.

Citeşte

VIDEO Haos la Aeroportul Cluj-Napoca. Mii de români se înghesuie, în plină pandemie, la avioanele spre Germania

Cum se aşteaptă acum în parcarea aeroportului din Cluj-Napoca. Şase avioane spre Germania au fost anulate iniţial

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite