Wonder Puck, festivalul stradal pentru toată familia la care sunt aşteptaţi maeştri păpuşari din ţară

Wonder Puck, festivalul stradal pentru toată familia la care sunt aşteptaţi maeştri păpuşari din ţară

Imagine dintr-o piesă de teatru de festival de păpuşi  FOTO Teatrul Puck

Wonder Puck este un festival stradal care va avea loc la Cluj între 15 şi 17 septembrie, se adresează întregii familii şi reuneşte teatrul cu muzica, arta vizuală, dansul şi meşteşugul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prima ediţie A festivalului stradal Wonder Puck se va desfăşura din 15 şi până pe 17 septembrie, la kilometrul zero al Clujului, Piaţa Unirii. 

Deschiderea oficială a fost programată pentru ziua de vineri, 15 septembrie, de la ora 15.00, pe Scena Mare, iar jumătate de oră mai târziu va avea loc un moment special: Fanfara Militară din Cluj-Napoca va susţine un concert cu fragmente din muzica filmelor de la Disney. 

O altă manifestare din cadrul festivalului ce nu trebuie ratată este Petrecerea Costumelor, un moment jucăuş şi colorat adresat copiilor şi familiilor lor, care se va finaliza cu Tombola Fermecată sâmbătă, 16 septembrie, între orele 19.00 şi 21.00. 

Ziua a doua a Wonder Puck se va încheia cu concertul celor de la Voltaj Academy, concert care va încheia cea de-a doua zi a festivalului.

”Organizatorii au pregătit, de asemenea, un program complex de educaţie teatrală şi culturală, menit să formeze gustul estetic al celor mai mici spectatori, dar şi al tinerilor şi să apropie arta teatrului de păpuşi de publicul său. Astfel, pe parcursul celor  trei zile de festival, într-un  perimetru de 3.520 de metri pătraţi, în inima Clujului se vor dezvolta continuu într-un cadru atractiv şi prietenos o serie de activităţi artistice dedicate copiilor şi părinţilor”, anunţă reprezentanţii Teatrului de Păpuşi Puck.

La festival au fost invitaţi artişti păpuşari din Cluj, Oradea, Sibiu, Alba Iulia, Târgu-Mureş, Baia Mare, Deva, Satu Mare sau Dej. Pe lângă trupe şi instituţii de teatru - adaugă organizatorii - , programul artistic al festivalului cuprinde şi spectacole de teatru ale unor prestigioase şcoli clujene, concerte, momente de dans şi jonglerie, ateliere de creaţie şi expoziţii.

Intrarea la evenimentele din cadrul Wonder Puck este gratuită.

Festivalul Stradal Wonder Puck este organizat de Consiliul Judeţean Cluj împreună cu Teatrul de Păpuşi „Puck” din Cluj-Napoca, cu sprijinul Primăriei şi Consiliul Local Cluj-Napoca, dar şi în parteneriat cu fundaţia ESUA şi fundaţia LIONS.

Mai puteţi citi:

Regele Ungariei, Matia Corvin, şi Scufiţa Roşie, eroi în piese de teatru de păpuşi. Programul de weekend

citeste totul despre: