VIDEO Liviu Dragnea la Cluj: „Noua pistă înseamnă un pas important pentru dezvoltarea Transilvaniei. Guvernul va sprijini finalizarea pistei aeroportului“

VIDEO Liviu Dragnea la Cluj: „Noua pistă înseamnă un pas important pentru dezvoltarea
Transilvaniei. Guvernul va sprijini finalizarea pistei aeroportului“

Vicepremierul Liviu Dragneaa venit la inaugurarea pistei de 2100 de metri din Cluj FOTO: Florina Pop

Liviu Dragnea a afirmat sâmbătă, 26 octombrie, pe aeroportul din Cluj, unde a participat la inaugurarea noii piste de 2.100 de metri, că Guvernul va sprijini finalizarea lucrărilor la pista de 3.500 de metri, dar şi că are planuri mari pentru regularizarea râului Someş.

Ştiri pe aceeaşi temă

La conferinţa de presă, la care au participat preşedintele Senatului, miniştii Transporturilor şi pentru Dialog Social, vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că noua pistă inaugurată azi este una de o calitate foarte bună, dar şi o lucrarea complexă. Când a afirmat că este complexă se referea la faptul că realzarea ei a fost posibilă datorită implicării mai multor autorităţi guvernamentale şi societăţi naţionale.

„Pentru Cluj asta înseamnă enorm. Ştiţi foarte bine, noua pistă înseamnă un pas important pentru dezvoltarea judeţului şi a Transilvaniei. Clujul rămâne şi sper să devină din ce în ce mai important. Aeroportul din Cluj rămâne aeroportul numărul doi din România. Sper să nu se supere doamna ministru pe mine (n.r. – Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu), dar pista asta cred că are o capacitate mai mare decât o are aeroportul Otopeni“, a afirmat vicepremierul.

Acesta a transmis şi un mesaj din partea premierului Victor Ponta:

„Săptămâna viitoare vom aproba o sumă importantă din rectificarea de buget pentru a fi alocată Consiliului Judeţean Cluj ca să facă plăţile pe care le mai are de făcut în cadrul acestei investiţii la pistă. Guvernul va fi în continuare partener pentru Consiliul Judeţean Cluj în prelungirea pistei şi în toate celelalte operaţiuni necesare pentru ca pe această pistă să poată ateriza orice avion.
Ne vom angaja să finanţăm, prin Program Operaţional Sectorial de mediu, regularizarea râului Someş. Probabil că va fi realizată în două etape: prima etapă în actualul Progarm Operaţional Sectorial, iar a doua etapă, după ce voi avea o discuţie şi cu primarul Clujului, regularizarea completă a râului Someş inclusiv prin municipiu“, a adăugat Dragnea.

Întrebat de jurnalişti care va fi suma, aceasta nu a specificat cât va primi Clujul, deşi s-a vehiculat cifra de 50 de milioane de lei.

„Pista de 2100 de metri va fi extinsă cu ajutorul Guvernului“, a adăugat vicepremierul.

Mai puteţi citi:

UPDATE Crin Antonescu, primit la Cluj cu Garda de Onoare şi cu huiduieli. Un vicepremier şi trei miniştri au inaugurat noua pistă a aeroportului

Crin Antonescu, întrebat la Cluj dacă rămâne candidat la Preşedinţie: „Aţi visat azi-noapte ceva?“

FOTO Crin Antonescu la inaugurarea noii piste a aeroportului Cluj: „Altfel se aterizează pe vremea lui Uioreanu!“


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările