VIDEO Ce carte ţi-a plăcut şi de ce merită citită? Cărţi recomandate de clujeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conceptul „50 de cărţi şi o întrebare“, al cărui scop e să vadă cum gândesc oamenii dintr-un oraş legat de o anume temă, a ajuns şi la Cluj. Întrebarea adresată clujenilor a fost „Ce carte ţi-a plăcut şi de ce merită citită?“. Răspunsurile tinerilor au fost date în Parcul Central, printre hamace şi copaci, într-o atmosferă de relaxare.

Campania iniţiată de Victor Miron, clujeanul care a creat conceptul de book selfie şi care aproape în fiecare săptămână promovează cititul printr-o idee inovatoare, a dat publicităţii un videoclip. 50 de tineri din Cluj-Napoca au fost întrebaţi „Ce carte ţi-a plăcut şi de ce merită citită?“. Filmările s-au făcut în Parcul Central printre copaci şi hamace, într-o atmosferă de relaxare care te duce cu gândul la vacanţă.

Recomandările au fost variate: de la cartea tenismanului Andre Agassi, „Open“, până la „50 de umbre ale lui Grey“, sau „Roma, o istorie inedită“ a lui Indro Montanelli care prezintă istoria ca o poveste spusă într-un mod amuzant.

Iniţiatorul campaniei „Cărţile pe faţă“, Victor Miron, spune că a preluat conceptul internaţional „50 de oameni, o întrebare“ care presupune realizarea de videoclipuri pe o anumită temă şi l-a adaptat campaniei sale de promovare a cititului. Filmuleţele au vreo 10 minute şi urmăresc să arate cum văd oamenii dintr-un oraş o anumită temă.

„Sunt câteva cărţile care mi-au făcut bine şi m-au ajutat să văd lucrurile altfel în viaţă. Le recomand cu drag. Acestea sunt: Don Quijote de la Mancha a lui Miguel de Cervantes Saavedra, Micul prinţ de Antoine de Saint-Exupéry, Idiotul de Dostoievski, Romanul adolescentului miop de Mircea Eliade. Această carte din urmă a fost ca un fel de click, mi-a deschis drumul spre lectură. Un alt volum pe care-l recomand cu drag e Pescăruşul Jonathan Livingstone de Richard Bach“, spune Victor Miron.

Fifty people one question Cluj Napoca Cartile pe fata

Vezi mai multe video din

Acesta mai afirmă că miercurea viitoare, 28 mai, pregăteşte un eveniment la Biblioteca Judeţeană
„Octavian Goga“ din Cluj unde cititorii vor păşi pe covorul roşu, ca VIP-urile. Toate, în speranţa ca oamenii să citească mai mult şi ca, aşa cum spunea el într-un interviu acordat „Adevărului“, cititul să „devină un sport naţional“.

Mai puteţi citi:

Oraşul unde cafenelele se clasifică după stele, ca hotelurile

Când cărţile te scutesc de bilet. Grădina Botanică unde azi se intră gratuit dacă ai o carte cu tine. Bonus: o expoziţie de lalele

Clujeanul care a creat noul selfie, book-selfie: „Românii nu citesc pentru că nu e cool să citeşti“

Cu „cărţile pe faţă“, o campanie prin care un clujean promovează lectura prin book-selfie: „Suntem şi ceea ce citim

Vedetele susţin iniţiativa unui clujean de a promova lectura. Adrian Despot: „În România de azi, o campanie pentru lectură e ca o luptă de gherilă“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite