VIDEO Straniile întâmplări cu OZN-uri i-au adus Pădurii Hoia-Baciu denumirea de „Triunghiul românesc al Bermudelor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Obiecte ciudate fotografiate deasupra Pădurii Hoia-Baciu FOTO: arhiva Adevărul
Obiecte ciudate fotografiate deasupra Pădurii Hoia-Baciu FOTO: arhiva Adevărul

Un documentar despre ciudatele fenomene petrecute în Pădurea Hoia-Baciu din apropiere de Cluj-Napoca a fost vizionat până acum de peste 400.000 de ori pe youtube. Ciudăţeniile nu au rămas fără ecou peste hotare, iar o revistă americană a inclus, anul trecut, zona cu pricina într-un top al celor mai înfricoşătoare păduri din lume.

Primul eveniment major a fost semnalat în data de 18 august 1968, când pe cer, deasupra Pădurii Baciu, a apărut un OZN. Imaginile cu straniul obiect, precum şi o serie de rapoarte au fost prezentate institutelor de cercetare din Europa şi SUA. Nimeni nu a reuşit însă să dea o explicaţie cu privire la producerea fenomenului.

Un an mai târziu, biologul Sift a surprins un alt obiect asemănător survolând zona. A doua zi, în pădure, a descoperit o urmă circulară cu un diametru de aproape 5 metri, unde iarba se uscase. „De altfel, acea urmă a fost vizibilă mulţi ani, până prin 2009", spune prof. univ. dr. Adrian Pătruţ, preşedintele Societăţii Române de Parapsihologie.

Biologul Sift a fost cel care a observat, la începutul anilor 50, pentru prima dată ciudăţeniile care se petreceau în pădure. El a surprins mai multe forme ciudate, cu aspect nebulos, pe care le-a şi fotografiat. Acest fapt a atras atenţia cercetătorilor români şi străini în anii 70.
„Materia de studiu“ - formele ciudate surprinse, aero şi bioforme, obiecte zburătoare neidentificate (OZN-uri), unele vizibile cu ochiul liber, altele surprinse cu aparate foto sau video.

Copaci care „plâng“

Alexandru Pătruţ rememorează un alt episod ciudat, pe care l-a surprins, de Paşti, în anul 2000: „Am mers la pădure cu un cercetător. În zonă, vegetaţia era uscată. Tocmai de aceea am rămas surprinşi de faptul că din partea superioară a copacilor curgea abundent un soi de sevă. A doua zi, totul era din nou uscat".

Pătruţ mai spune că zona a devenit cunoscută şi pentru sunetele ciudate care se aud frecvent: de salvare, de cauciuc care explodează, chiar şi al unui ceas cu cuc.

În opinia lui Adrian Pătruţ, „ne confruntăm fie cu un superfenomen la scară planetară, un subprodus al conştiinţei umane, cu un rol greu de precizat, fie cu un superfenomen natural, dar inteligent, care nu este un produs biologic şi care se manifestă prin interacţiunea cu conştiinţa umană, în esenţă cu persoanele prezente în zonă".

„Pădurea Hoia-Baciu rămâne un teritoriu insuficient elucidat, care va putea fi studiat inclusiv de generaţiile viitoare. (…)Pădurea Hoia-Baciu este unul dintre cele mai active puncte pe plan mondial, poate cea mai activă zonă în care se produc fenomene neobişnuite", concluzionează preşedintele Societăţii Române de Parapsihologie.

În topul pădurilor bântuite

Astfel, pădurea „bântuită” de pe lângă Cluj a fost inclusă în Top 5 cele mai bântuite păduri din lume, alături de pădurea Wychwood (Anglia), Insula Păpuşilor (Mexic), Pădurea Neagră (Germania) şi Pădurea Aokigahara (Japonia).

„Pădurea Hoia-Baciu din Transilvania a atras o atenţie nedorită de peste o jumătate de secol. Localnicii oraşelor din apropiere susţin că pădurea – care are o poiană circulară în centru – este un portal, iar cei care trec prin el s-ar putea să nu se mai întoarcă niciodată”, notează jurnaliştii de la BBC.

„Oricine supravieţuieşte povesteşte despre stări de anxietate şi greaţă pe toată durata în care au stat acolo. Copacii, despre care se spune că erau odată drepţi şi înalţi, sunt acum răsuciţi în noduri”, mai scrie BBC.

De curând, pădurea din apropiere de Cluj-Napoca a fost inclusă într-un top făcut de revista americană Travel+Leisure, care, de asemenea, o plasa printre cele mai înfricoşătoare păduri din lume.


Mai puteţi citi:

VIDEO Misterele din Pădurea Hoia-Baciu, „Triunghiul românesc al Bermudelor“: dematerializări, aeroforme, bioforme, OZN-uri

Pădurea Hoia-Baciu, în topul BBC al celor mai bântuite păduri din lume

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite