VIDEO Scurtmetrajul clujencei Raluca David, premiat şi în Egipt

VIDEO Scurtmetrajul clujencei Raluca David, premiat şi în Egipt

Raluca David şi Cristian Hordilă la Comedy Cluj (sursa foto: facebook)

Filmul „Gobbel", regizat de Raluca David şi produs de Cristian Hordilă, a luat încă un premiu: pentru cel mai bun film de scurtmetraj în cadrulcelei de-a 15-a ediţii a Festivalului Internațional de Film Documentar şi de ScurtMetraj de la Ismailia, Egipt.

Ştiri pe aceeaşi temă

Festivalului Internațional de Film Documentar şi de ScurtMetraj de la Ismailia, Egipt, a avut loc în perioada 23-28 iunie. Juriul a fost impresionat de modul în care regizorul se joacă cu ironia condimentată în poveste şi de viziunea acestuia asupra unor trăiri puternice şi tragice. Festivalul este unul dintre cele mai importante evenimente de gen din Egipt şi promovează filmele documentare și de scurtmetraj.

Gobbel spune povestea unui sas, care, după mai bine de 60 de ani, se întoarce acasă, înRomânia, pentru a-şi petrece ultima perioadă a vieţii sale. Este prins însă întradiţiile şi obiceiurile româneşti legate de înmormântare încelmai ironic mod posibil. Filmările au avut loc timp de opt zile, în satul Dorolea, din judeţulBistriţa-Năsăud.

Alte premii

În palmaresul filmului se mai află Premiul pentru Cel Mai Bun Scurtmetraj, acordat la cea de-a treia ediție a FestivaluluiInternaţional de Film Comedy (Cluj) şiPremiul pentru Cel Mai Bun Film în cadrul competiţiei Open Society Shorts (Bucureşti).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările