VIDEO Cum se sărbătoreşte Centenarul la Cluj. Mii de oameni au asistat la parada militară, iar numeroase spectacole sunt programate în această seară

VIDEO Cum se sărbătoreşte Centenarul la Cluj. Mii de oameni au asistat la parada militară, iar numeroase spectacole sunt programate în această seară

Blindatele şi avioanele din dotarea armatei au fost vedetele paradei militare de la Cluj

Sute de militari, alături de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului Român de Informaţii, au participat la Cluj la o paradă spectaculoasă organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României. În continuare, seara va fi dedicată concertelor şi unui spectacol special care va celebra Centenarul României.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Cluj, ceremonia oficială dedicată Zilei Naţionale a României a început cu o depunere de coroane la statuia lui Mihai Viteazul, din piaţa care îi poartă numele. Pentru miile de clujeni care au ţinut să sărbătorească în stradă evenimentul, punctul de atracţie l-a reprezentat şi în acest an parada militară. 

 
 
 
 
 
Festivităţile dedicate Centenarului au început cu ceremonialul depunerii de coroane la statuia lui Mihai Viteazul
 
 
 
Aproape 500 de militari şi angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului Român de Informaţii, au luat parte la paradă, etalând tehnică militară şi de intervenţie. Evenimentul, care a avut loc în Piaţa Avram Iancu, a strâns mii de oameni care au savurat fiecare moment. Pe lângă defilarea trupelor de infanterie şi pe lângă blindatele din dotarea armatei, la spectacol au luat parte şi elicoptere IAR-330 Puma şi celebrele avioane de vânătoare MIG -21 Lancer. La final, a fost organizat un foc de artificii de zi.

Ce urmează

 
Piaţa Unirii va găzdui un spectacol folcloric, iar la ora 18.00 se vor aprinde luminile de sărbători. Muzica populară va fi înlocuită de rock, iar seara va fi încheiată de concertele susţinute de Holograf, de la ora 19.05, şi Zdob şi Zdub, de la ora 20.00. În acelaţi timp, în Piaţa Avram Iancu se va organiza un spectacol special de Centenar, care va aduce în faţa spectatorilor un rezumat aparte din istoria României şi cele mai importante momente din istoria Clujului.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările