VIDEO Sala Polivalentă din Cluj, mai scumpă cu fiecare an ce trece

VIDEO Sala
Polivalentă din Cluj, mai scumpă cu fiecare an ce trece

Sala Polivalentă  FOTO: Adevărul

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat că în acest an speră ca sala Polivalentă să fie terminată. Acesta a mai precizat că va fi mai scumpă cu 13 milioane de lei, faţă de prima licitaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Emil Boc a afirmat că lucrările de conservare sunt finalizate şi că din data de 3 iunie se pot depune oferte.

„Intrăm în linie dreaptă cu Sala Polivalentă. Să sperăm că va fi adjudecată fără probleme mari în instanţă, în sensul că să nu se ajungă la conflicte juridice. Astfel, am putea chiar să terminăm lucrările în acest an, dacă nu vor fi prelungiri în instanţă.
Costul final va fi de 63 de milioane de lei, faţă de 90 de milioane de lei, cât a fost preţul firmei ACI, care a atacat în instanţă licitaţia cu CON-A“
, a declarat primarul.

Diferenţa faţă de prima licitaţie este de 13 milioane de lei, bani care vor fi folosiţi pentru unele îmbunătăţiri la Sala Polivalentă.

Prima licitaţie a avut loc pe 19 noiembrie 2011. Au depus oferte: CON-A (50.926.063,83 lei), DAFORA (88.273.678,21 lei) ACI (91.874.820 lei).

Mai mare decât Polivalentă din Bucureşti

Proiectarea şi execuţia se va face astfel încât sala să fie omologabilă la mai multe ramuri sportive: baschet, volei, handbal, dar şi gimnastică, box, judo, karate, scrimă. Se mai pot găzdui următoarele activităţi: dans sportiv, competiţii internaţionale de dans, congrese internaţionale pentru 5.000 de invitaţi, concerte de scenă pentru 7.000 persoane.

Sala Polivalentă din Capitală are o capacitate de maxim 8.000 de locuri în timpul unui concert.

Sala multifuncţională va putea fi configurată, astfel încât numărul de locuri să se modifice, în funcţie de tipul sportului practicat aici, astfel:
- baschet: 7.252 locuri
- handbal: 7.252 locuri
- volei: 7.252 locuri
- gimnastică: 6.792 locuri
- box: 9.777 locuri
- concert: 7.889 locuri pe scaune, 9.560 locuri în total.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: