VIDEO Cum să-i faci pe oameni să citească: un service din Cluj şi-a deschis bibliotecă

VIDEO Cum să-i faci pe oameni să
citească: un service din Cluj şi-a deschis bibliotecă

Service-ul din Cluj care are bibliotecă FOTO: Adevărul

Dacă săptămâna trecută antreprenorul clujean Victor Miron iniţia o campanie atipică pe Facebook pentru a-i face pe oameni să citească, tânărul a pus în practică, zilele astea, o altă idee: primul service auto care îţi dă la schimb o carte cât timp maşina ta e la reparat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pasionat de lectură şi plin de idei care de care mai ingenioase, Victor Miron (29 de ani) a găsit o altă modalitate prin care să promoveze campania iniţiată săptămâna trecută, campanie numită „Cu cărţile pe faţă“.

Ce s-a gândit? Când îşi duc maşina la reparat, proprietarii autovehiculelor să-şi poată alege una din cărţile din biblioteca lor de la recepţia service-ului.

„Toată lumea care a fost cu maşina în service ştie cât de dificil este să te lipseşti de automobil cât timp acesta e la revizie sau la reparaţie în service. Ne-am decis să ne ajutăm clienţii care vin la service-ul nostru, să le facem, pe cât posibil, viaţa mai uşoară. Nu le punem la dispoziţie alte maşini clienţilor, ci le oferim la schimb cărţi“, explică Victor Miron, consilier la service-ul auto Iovi, service al cărui proprietar e tatăl său.

Campanie dedicată profesoarei de Română

Pe lista de cărţi, disponibilă şi pe site-ul service-ului, se află volume semnate de Platon, Seneca, Epictet, Mircea Eliade, Emil Cioran. Clujeanul este foarte pasionat de lectură şi e convins că o carte te poate duce în locuri şi lumi unde o maşină nu poate.

”Maşinile ne pot duce în foarte multe locuri şi ne fac viaţa mai uşoară din multe puncte de vedere.
Sunt totuşi locuri, lumi şi stări în care doar o carte ne poate conduce“, crede Victor Miron (foto dreapta, sursa foto: Adevărul).

În plus, dacă un şofer nu a terminat de citit cartea luată cu împrumut până i se repară maşina, poate să o returneze când a terminat-o de citit. „Astfel vei face o vizită la service pentru a lăsa altceva decât bani“, adaugă tânărul.

Această iniţiativă, care are ca motto „Dacă nu mai pun mâna pe volan, măcar să pun mâna pe o carte“, este a doua acţiune din campania „Cărţile pe faţă“, o campanie de promovare a lecturii în moduri inedite.
Primul pas a fost cel de săptămâna trecută prin care o librărie din ClujNapoca a anunţat că oferă reducere de 10% clienţilor care au poză de profil pe Facebook cu ei citind o carte – un book-selfie.

„Am început această campanie de promovare a cititului în memoria doamnei profesoare Mariana Muthu, care mi-a predat limba şi literatura română în liceu. Datorită ei am devenit cititor şi vreau ca prin această campanie impactul activităţii ei să se amplifice şi mai mult“, mărturiseşte clujeanul.

Dacă nu mai pun mâna pe volan, măcar să pun mâna pe carte

Ce mai pregăteşte

Însă cele două acţiuni din campanie nu sunt şi ultimele. Victor Miron plănuieşte o alta: o dată pe lună oamenii care citesc în mijloacele de transport în comun din Cluj-Napoca să circule gratuit. „Pentru asta mai urmează doar să conving autorităţile locale. Am depus deja o cerere la primărie, să vedem ce urmează“, încheie Victor.

Mai puteţi citi:

Cu „cărţile pe faţă“, o campanie prin care un clujean promovează lectura prin book-selfie: „Suntem şi ceea ce citim

FOTO Cum disciplinează un service din Cluj şoferii în trafic: autocolante cu citate din Ghandi şi Sun Tzu

FOTO  Site-ul care îţi face tiramisu şi îţi pune tapet. Bonus: te ajută să-ţi rotunjeşti veniturile

VIDEO Tinerii clujeni au creat un site de împrumutat lucruri

FOTO VIDEO Aplicaţia de pe telefon care te ajută să-i suni pe cei dragi: „În toată aglomeraţia asta ajungem să îi neglijăm pe oamenii cu adevărat importanţi“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: