VIDEO Reacţia surprinzătoare a lui Emil Boc când i s-a prezentat un pliant fals dintre cele răspândite de membrii PNL în numele USR-PLUS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul pliantelor false USR-PLUS a lăsat urme şi a marcat relaţiile dintre PNL şi USR-PLUS, deşi de atunci a trecut mai mult de o lună. Recent, un membru USR a postat pe contul său de Facebook un videoclip în care prezintă reacţia lui Emil Boc în momentul în care i s-a solicitat o opinie în privinţa pliantelor false.

Campania electorală a fost umbrită de scandalul pliantelor false de la Cluj, realizate şi împărţite de mai mulţi membri ai PNL în numele alianţei USR-PLUS. Chiar dacă cei surprinşi în timp ce împărţeau pliante, doi membri importanţi ai TNL Cluj, au fost daţi afară din partid, niciun alt membru important al PNL nu a avut de suferit, deşi şefii USR-PLUS au fost convinşi că în spatele acţiunii s-ar afla unii dintre liderii partidului condus de Ludovic Orban.

Ce conţineau pliantele false

Sub titlul: „Avortul trebuie să fie obligatoriu pentru 92% dintre români”, pe pliante apărea următorul mesaj: „Avortul trebuie să fie mandatoriu şi obligatoriu pentru familiile care nu au un venit mediu, pentru familiile care nu pot asigura creşterea sau hrănirea corespunzătoare a copilului, pentru familiile în care niciunul dintre cei doi parteneri în creşterea şi educaţia copilului nu are un loc de muncă”. Mesajul era semnat în numele Ramonei Popescu, activist USR-Plus, despre care însă unii membri ai partidului spun că nu ar exista în realitate. 

După mai multe săptămâni de la scandal, un membru USR a postat pe contul său de Facebook un videoclip în care prezintă reacţia lui Emil Boc atunci când acestuia i s-a solicitat părerea în privinţa pliantelor false. Însoţit de europarlamentarul Daniel Buda şi de viceprimarul Dan Tarcea, Boc a părut surprins într-o primă fază, după care a trecut repede la contraatac.

„Nu, dar afirmaţiile astea sunt corecte? Oare a declarat doamna aia (n.r.- Ramona Popescu) aşa ceva? Nu e de la voi? N-am ştiut de chestia asta” a parat Boc, după care a continuat împăciutor: „Aceste aspecte au fost lămurite în partid, au greşit colegii noştri, dar declaraţiile sunt reale. Şi haideţi să ne întrebăm dacă politica împotriva avortului şi politica împotriva proprietăţii sunt corecte. Haideţi să ne întrebăm”, a replicat Boc, deşi membrul USR din faţa lui îi dădea asigurări că mesajul din pliante nu reprezintă poziţia USR-PLUS.

Ce s-a întâmplat în timpul campaniei electorale

Într-o filmare făcută în după-amiaza zilei de joi, 25 aprilie, apare un tânăr surprins de o membră USR-PLUS în timp ce distribuia astfel de pliante în cutiile poştale din mai multe blocuri.

Prins asupra faptei, bărbatul iuţeşte pasul, dar este ajuns din urmă şi întrebat dacă reprezintă USR. „Sunteţi din partea URS? Reprezinţi USR? Fugi? Nu răspunzi? Sun acum la Poliţie”, spune tânăra care îl urmăreşte, însă acesta nu răspunde şi încearcă să se facă nevăzut pe aleile din cartierul clujean Mănăştur. În aceeaşi zi, identitatea tinerilor care împărţeau pliante a fost făcută publică, iar USR-PLUS a reacţionat la aflarea veştii că unul dintre ei era chiar şeful TNL Cluj, Alex Piticar. Acesta a fost ulterior dat afară din TNL Cluj.

„Am aflat cu surprindere că doi dintre cei care distribuie pliante “otrăvite” cu sigla Alianţei 2020 USR PLUS şi citate false sunt membri ai Partidului Naţional Liberal, unul dintre ei chiar preşedintele filialei Cluj-Napoca a Tineretului Naţional Liberal. Cei doi au fost prinşi în flagrant şi filmaţi în timp ce distribuiau pliantele false şi identificaţi în câteva ore de susţinătorii Alianţei 2020 USR-PLUS”, au scris reprezentanţii Alianţei pe contul de Facebook.

Citeşte şi

Cine a finanţat pliantele false USR-PLUS răspândite în Cluj de şeful tineretului PNL. „E vorba de o acţiune de cel puţin două săptămâni. Au avut nevoie de bani”

VIDEO Bărbat prins de o femeie în timp ce răspândea pliante false USR-Plus în Cluj. „Nu răspunzi? Sun acum la Poliţie”

Pliante false USR-Plus răspândite în Cluj cu mesajul „Avortul trebuie să fie obligatoriu pentru 92% dintre români“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite